Giant preuzima BMC Racing, Sunweb u suradnji s Cervelom

Tom Dumoulin i njegovi suvozači od naredne sezone vozit će na Cervelo biciklima budući da je proizvođač bicikala započeo suradnju s momčadi koja će u 2019. nositi naziv Sunweb – Cervelo.

Prema medijskim izvještajima vlasnik Cervela Pon Holdings, koji je ujedno distributer automobila Audi i Porsche, želio je veću ulogu u svijetu profesionalnog biciklizma i odlučio se na suradnju sa sunarodnjakom Dumoulinom, svjetskim prvakom u vožnji na kronometar.

Suradnja sa Sunwebom znači da Cervelo napušta momčad Dimension Data i njihovu glavnu zvijezdu Marka Cavendisha. Međutim, ovo neće biti jedina promjena u World Tour okvirima za narednu sezonu.

Naime, BMC nakon smrti vlasnika Andya Rihsa ne planira nastaviti s vođenjem tima na World Tour razini. Šuška se o tome kako su glavne zvijezde poput Richia Portea i Grega van Avermaeta dali rukovodstvu momčadi rok do kraja svibnja da osiguraju budućnost momčadi ili će u protivnom početi tražiti druge angažmane.

Prema neslužbenim izvorima momčad bi od naredne sezone trebala nositi naziv Deloitte – Giant. Tajvanski prozvođač bicikala bit će sponzor momčadi i opskrbljivati ju biciklima i dijelovima, međutim još nije riješeno pitanje oko licenciranja tima.

Također, ostaje za vidjeti kakva će biti sudbina Dimension Date. Postoji mogućnost da BMC sponzorira momčad, ali na (pro)kontinentalnoj razini, a u priču se uključuio i Bianchi koji pored Lotto NL-Jumba u World Touru želi imati još jednu svoju ekipu. Prema trenutnoj situaciji Dimension Data se čini kao odlična prilika.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More