Dumoulin poručio: Neću odustati!

Tom Dumoulin (Team Sunweb) stao je nakon prolaska linije cilja nakon kronometra i odbrojavao sekunde čekajući rozu majicu, Simona Yatesa (Mitchelton-Scott). Međutim, Yates je još jednom pokazao da je trenutno u najboljoj formi i zadržao vodstvo 50ak sekundi ispred Dumoulina kojemu je kronometar bio vjerojatno posljednja prilika da dođe do maglia rose.

Nakon službene potvrde da je Yates zadržao vodstvo u generalnom poretku Dumoulin se uputio prema Sunwebovom busu na hlađenje. Ali, atmosfera je bila vrlo zagrijana i bijes je iskalio na TV kamerama i navijačima kada je netko zakačio njegov stražnji kotač i zamalo ga oborio s bicikla.

Smirio je se tijekom lagane vožnje na trenažeru i dao izjave za medije. Branitelj titule naveo je kako je zadovoljan svojom vožnjom, ali 1:15 jednostavno nije bilo dovoljno budući da je Yates sačuvao 56 sekundi prednosti.

„Nadao sam se boljem rezultatu. Odvezao sam jako dobar kronometar, ali definitivno ne najbolji mogući. Mislim da je Yates imao još jedan odličan dan. Jednostavno je u fenomenalnoj formi i po tom pitanju ja ne mogu napraviti ništa.“

Dumoulin se nadao čeonom vjetru kako bi snagom nadoknadio više vremena, ali vremenski uvjeti nisu išli kako je očekivao.

„Kronometar je bio pošten, svi su imali jednake uvjete na stazi. Mislim da je to najvažnija stvar. Vožnju sam započeo mirnim ritmom. Ponekad na kronometru postajete sve brži kako odmiču kilometri, ali ovoga puta to nije bio slučaj. Mučio sam se sve više i više kako se bližio kraj.“

Nizozemac se suočio s činjenicom da će morati napasti tijekom posljednjih brdskih etapa ukoliko želi drugu uzastopnu titulu na Giro d'Italia. Međutim, svjestan je da je Yates u velikoj prednosti i da je kvalitetniji penjač od njega.

„U jednom trenutku ako napadnem, uzvratit će mi dvostruko jačim napadom tako da još ne znam kakav plan da pripremim. Iskreno, nisam razmišljao o taktici tijekom kronometra, time ću se pozabaviti u narednim danima. Jedino što mogu reći je to da je Yates trenutno prejak za mene.“

Međutim, obećao je da će se boriti do posljednje etape u Rimu. Vueltu 2015. izgubio je od Fabia Arua na 20. etapi, posljednjem danu u brdima te je na svojoj koži osjetio kako se Grand Tour lako može okrenuti čak i onda kada mislite da je sve gotovo.

„Naravno da ću se boriti. Nemam druge opcije, neću odustati!“ zaključio je Dumoulin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More