Giant Surge Pro cestovna cipela

Od strmih uspona do eksplozivnih napada, nova Surge Pro cipela za cestu dizajnirana je za utrke i treninge, odlučne skokove i duge vožnje.

Testirano i dokazano od strane profesionalaca WorldTour-a, uključujući pobjednika Grand Toura Simona Yatesa, to je najlakša, najučinkovitija cestovna obuća ikad iz Gianta.

Ovo ažuriranje sljedeće generacije originalnog Surge Pro-a ima potpuno novi karbonski potplat s dvostrukom gredom za vrhunsku učinkovitost, plus redizajnirano zatvaranje stopala od 360 stupnjeva za super siguran i udoban osjećaj. Rezultat je profesionalna cestovna cipela s fenomenalnim prijenosom snage, personaliziranijim pristajanjem i udobnošću za najzahtjevnije dane u sjedištu.

Yates i drugi vozači iz Team BikeExchange-Jayco počeli su voziti prototipne verzije novog Surge Pro-a na kamp vožnjama u ranoj sezoni u siječnju a Giant je tijekom ovog mjeseca novu cestovnu cipelu pustio i u prodaju.

"Bili smo uzbuđeni što smo počeli testirati i voziti nove Surge Pro cipele na našim prvim zimskim kampovima ove godine", rekao je Yates, vodeći vozač opće klasifikacije za Team BikeExchange-Jayco. "Odmah je bilo jasno koliko su se osjećale lagane, učinkovite i udobne, i od tada treniram i utrkujem se s njima."

U ožujku je Yates pobijedio u finalnoj etapi na utrci Pariz-Nice u Francuskoj noseći svoje Surge Pro cipele. Ta je pobjeda Britancu donijela drugo ukupno mjesto u generalnom plasmanu, gradeći samopouzdanje za nadolazeći Giro d’Italia, njegov primarni cilj što se tiče utrka ove godine.

"Vidjeti kako Simon nastupa na toj razini i vidjeti dobitke kojima težimo s ovom novom cipelom pokazuje da se svo vrijeme i trud koji ulažemo u razvoj nečega uistinu jedinstvenog isplate", rekao je Jeff Schneider, voditelj proizvoda i marketinga za odjel opreme u Giantu. "Svaka prednost se računa za vozače na ovoj razini, a obuća je kritičan dio jednadžbe za profesionalne natjecatelje poput Simona."

NOVI EXOBEAM I EXOWRAP

Jedno od ključnih otkrića s novim Surge Pro je njegova potpuno nova ExoBeam ploča potplata koja ima dizajn s dva snopa. Napravljen je od ultralake konstrukcije od 100% karbonskih vlakana kako bi pružio vrhunsku krutost prstiju i pete. Ovaj naš vlastiti dizajn značajno pojačava prijenos snage dok omogućuje dovoljno torzijsko savijanje za prirodno kretanje stopala. Također pomaže minimizirati naprezanje potkoljenice tijekom rada pedale bez ugrožavanja učinkovitosti.

Surge Pro novi sustav zatvaranja izgrađen je na redizajniranom ExoWrapu, koji uvlači stopalo u cipelu pomoću svog jedinstvenog zamotavanja i mikro-podešavanja Boa Li2 namotaja s Dyneema tekstilnim vezicama. Boa kotačići, po dva na svakoj cipeli, omogućuju izravno povlačenje unutarnje strane ExoWrap zatvarača za super siguran i udoban osjećaj. Dok većina zatvarača biciklističkih cipela pritišće stopalo prema dolje prema potplatu, ExoWrap okružuje stopalo kako bi stvorio kućište od 360 stupnjeva za personaliziranije pristajanje.

Udobnost je dodatno poboljšana novim mrežastim gornjim dijelom presvučenim poliuretanom koji ima laserski izrezane mikro perforacije za maksimalnu ventilaciju u kombinaciji s dugotrajnom izdržljivošću. Šavovi u gornjem dijelu su „zavareni“, a ne ušiveni, što pomaže minimiziranju težine i daje cipeli uglađen profil i podatnost.

Unutar gornjeg dijela nalazi se podloga za čarape koja se može ukloniti s podesivom potporom za luk i TransTextura Plus antimikrobnim slojem koji stvara hladnu, uravnoteženu klimu stopalima u svim uvjetima. Čašica za petu ergonomski je dizajnirana i ima materijal SharkSkin koji se udobno hvata za stražnji dio stopala i osigurava sigurno prianjanje bez klizanja.

Giant Surge Pro cestovne cipele možete pronaći u Spartan Sport d.o.o., generalnog zastupnika za Giant u BiH.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More