Sonny Colbrelli se vraća laganim fizičkim aktivnostima nakon srčanog zastoja

Povratak Sonnyja Colbrellija na bicikl mogao bi se uskoro dogoditi jer je vozaču Bahreina – Victoriousa dopušteno da nastavi tjelesnu aktivnost nakon njegovog zdravstvenog napretka.

Bahrain – Victorious je potvrdio dobre vijesti u priopćenju za javnost: "Nakon uspješne Colbrellijeve operacije 31. ožujka, talijanski vozač nastavio je podvrgavanje daljnjoj liječničkoj kontroli na odjelu za sportsku kardiologiju Sveučilišta u Padovi. Klinički pregledi su pokazali daljnje poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja kako bi se Colbrelli počeo baviti vožnjom u slobodno vrijeme i laganom tjelesnom aktivnošću."

 

Sve ovo se događa mjesec dana nakon srčanog zastoja koji je ugrozio život talijanskog vozača. Colbrelli je prvu etapu Volta a Catalunya završio na drugom mjestu, a nekoliko minuta kasnije kolabirao je nakon cilja i morao je primiti masažu srca. Uz hitnu liječničku pomoć, uspio se oporaviti, a u međuvremenu je podvrgnut operaciji ugradnje potkožnog defibrilatora.

"Prioritet ostaje kontinuirano praćenje njegovog stanja uz pomno praćenje u narednim mjesecima kako bi se osigurala njegova sigurnost i nastavak redovitih životnih aktivnosti", zaključio je tim.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More