Giro: Ackermannu druga etapa

The Bike Comes First
The Bike Comes First

Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja Giro d'Italija. Prvak Njemačke je u završnici bio brži od Talijana Elie Vivianija (Deckeuninck QuickStep) i Caleba Ewana (Lotto Soudal) te tako stigao do svoje prve pobjede u karijeri na Grand Touru.

Ackermann je bio jedan od glavnih favorita za pobjedu, budući da je svoju sjajnu formu pokazao pobjedom na nedavno održanoj jednodnevnoj utrci Eschborn – Frankfurt. Njegova momčad se u samoj završnici probila na čelo glavne grupe zajedno s Lotto Soudalom kako bi svom sprinteru pripremila što bolju poziciju.

Iako se u posljednjem kilometru desio mali pad, svi glavni favoriti su prošli neozljeđeni te je Ewan prvi krenuo u sprint na 200m do cilja. Ackermann je pratio točak Fernanda Gavirije (UAE Team Emirates), a potom i sam krenuo u sprint. Na njegovom kotaču bio je Viviani, koji se danas morao zadovoljiti drugom pozicijom, dok je treće mjesto zauzeo popularni Pocket Rocket.

„Presretan sam, ovo nam je bila prva prilika za etapnu pobjedu i uspjeli smo ostvariti cilj. Mislim da je ovo sjajna motivacija cijeloj momčadi za nastavak utrke. Na 250 metara do kraja još nitko nije otvorio sprint, tada sam odlučio da stisnem gas do kraja te je na sreću to bilo dovoljno za trijumf,“ rekao je Nijemac.

„Naravno, osjećao sam veliki pritisak zbog prvog nastupa na Grand Touru, ali za sada imam debitantski nastup iz snova.“

Slovenac Primož Roglič (Jumbo Visma) zadržao je vodstvo u generalnom poretku, gdje nije bilo značajnijih promjena. Ackermann je preuzeo vodstvo u bodovnoj klasifikaciji, dok je Giulio Ciccone (Trek Segafredo) zadržao majicu najboljeg brdaša.

Giro d'Itali se nastavlja sutra, a na rasporedu je treća etapa koja se vozi od Vincija do Orbetella u dužini od 220 kilometara, gdje će ponovno svoju šansu za pobjedu imati sprinteri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More