Giro d’Italia: Bilbao pobjednik 20. etape

The Telegraph
The Telegraph

Pello Bilbao (Astana) stigao je do svoje druge pobjede na ovogodišnjem izdanju utrke Giro d'Italia. 29-godišnji Španjolac trijumfovao je na kraljevskoj etapi koja se završavala na Croce d'Aune-Monte Aveni, a iza sebe je ostavio Mikela Landu (Movistar) i najboljeg brdaša ovogodišnjeg Gira, Giulia Cicconea (Trek Segafredo).

Vodeću poziciju u generalnom poretku zadržao je Richard Carapaz (Movistar), koji je ujedno i povećao prednost u odnosu na Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo Visma). Roglič na posljednjem usponu jednostavno nije imao dovoljno snage u nogama da prati Landu, Carapaza i Vincenza Nibalija (Bahrain Merida) te je linijom cilja prošao velike 54 sekunde sporije, što ga je koštalo i mjesta na postolju budući da je pao na četvrto mjesto u generalnom poretku.

Landa je na posljednjem usponu bio vrlo aktivan i konstantno napadao. Međutim, velika borbenost nije bila dovoljna za etapnu pobjedu te se morao zadovoljiti drugim mjestom. Sekunde bonifikacije koje je zaradio drugom pozicijom pomogle su Španjolcu da se popne na treće mjesto u ukupnom plasmanu te će na sutrašnjem kronometru braniti 13 sekundi prednosti u odnosu na Rogliča.

Iako je Nibali najavio borbu za pobjedu do samog kraja, objektivno gledano nadoknada zaostatka od 1:54 na 17 kilometara dugom kronometru u Veroni čini se kao nemoguća misija.

Na posljednjem usponu svjedočili smo i jednom ružnom prizoru, gdje je Astanin Miguel Angel Lopez usred borbe za TOP 5 plasman oboren na zemlju od strane gledatelja što je izazvalo veliki bijes kod mladog Kolumbijca.

Nadamo se kako će navijači shvatiti da prije svega trebaju poštovati natjecatelje i stazu kako se ovakvi nesretni događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More