Spekakularna trka u okviru Serbia Epic serije

U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, Serbia Epic serija se, nakon uzbudljivih biciklističkih utrka na Andrevlju, seli na jednu od najatraktivnijih lokacija u Europi, na Petrovaradinsku tvrđavu. Tijekom Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala više od 200 biciklista će, vožnjom po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova, “juriti” Olimpijske bodove, a posjetioci će imati priliku da uživaju u pravom obiteljskom aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje. Na festivalu ih očekuje muzički program predvođen velikim koncertom Tijane Bogićević, štandovi sa hranom uz “Ukuse Vojvodine” i utrka guralica za najmlađe. Ulaz je slobodan.

Ovaj svojevrsni festival predstavlja dvije C1 utrke za Olimpijske bodove, kao i utrku za Kup Srbije. U Novom Sadu natjecati će se 20 ekipa iz inozemstva i 200 biciklista iz Srbije, a pored utrka biti će upriličeni brojni dodatni sadržaji.

Serbia Epic
Serbia Epic

Nakon utrka i sadržaja za najmlađe, u subotu, 15. travnja/aprila u 18 sati biti će održan koncert Tijane Bogićević, jedne od najpoznatijih pop pjevačica u Srbiji i nekadašnje predstavnice Srbije na Euroviziji. Nakon niza veoma uspješnih koncerata, radujemo se što će posetitelji imati priliku da uživaju u raskošnim muzičkim aranžmanima, neodoljivoj interpretaciji i vokalu po kojem se Tijana izdvaja. Muzički program upotpuniti će i poznati novosadski duo “Braća Krstić”, kao i DJ WD 87-Darko Vajs.

Tijekom cijelog dana u subotu, festival će biti začinjen “Ukusima Vojvodine”, već svima poznatom organizacijom koja će upriličiti štandove sa domaćim proizvodima i ukusnim poslasticama,  te će ovo biti prilika za pravi obiteljski izlet.

Poslije velike međunarodne biciklističke utrke, u 16 sati na mali poligon stupaju najmlađi ljubitelji biciklizma koji će se oprobati u utrci guralica. Tradicionalno, ova utrka mališanima donosi novo iskustvo, jačanje natjecateljskog duha i poklon pakete za sudionike, a predvoditi će ih animatori i miljenica mališana, Maša Kuprešanin, osnivač sportskog udruženja “Survajzveri” i nekadašnja učesnica popularnog šoua “Survivor”. Prijava za takmičenje se vrši na licu mesta.

Serbia Epic serija se poslije Petrovaradinske tvrđave nastavlja u Požarevcu, 21. i 22. travnja/aprila, predstavljajući prvu međunarodnu UCI utrku u ovom gradu. Brojni natjecatelji iz inozemstva, Srbije i regije natjecati će se oko prelijepog parka Čačalica, dok cijeli događaj počinje u centru Požarevca gdje će uživati obitelji, ljubitelji sporta, hrane, umjetnosti, ali i najmlađi. Pored uzbudljive utrke i Požarevčani će biti u prilici da probaju specijalitete koje donose “Ukusi Vojvodine”, udruženi sa lokalnim proizvođačima, a najmlađi će u revijalnom dijelu programa imati priliku da se zabave i natječu na GurGur utrci.

23. travanj/april rezerviran je za utrku humanirarnog karaktera na Košutnjaku u Beogradu. Salcano Tursko – Srpski kup prijateljstva ove godine, pored izvrsne utrke u kojoj će sudjelovati više od 250 biciklista, ima za cilj da pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. veljače/februara ove godine. Članovi Biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpio veliku štetu od zemljotresa biti će gosti Kupa u Srbiji uz osiguran smeštaj, prijevoz i hranu.

Serbia Epic serija biti će aktuelna i tijekom ljeta, te će 8. srpnja/jula natjecatelji imati priliku da sudjeluju u C2 utrci na izazovnim stazama Stare planine i osiguraju si nove bodove za Olimijske igre.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom svijeta. Do sada je potvrđeno sudjelovanje takmičara iz mnogih europskih i zemalja iz regije kao što su Irska, Austrija, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija, Bosna I Hercegovica, Crna Gora…

Dio čitave Serbia EPIC serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude sudjelovao na utrkama klub će zasaditi po jedno drvo u studenom/novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More