I Kakanjci poručuju da su biciklisti dio prometa

Povodom Dana akcije protiv prometa, u utorak je u Kaknju realizirana kampanja pod nazivom "Razmislite! – biciklisti su dio prometa“.

Tom je prigodom upriličena prezentacija pravila ponašanja u prometu, a u poslijepodnevnim satima organizirana je revijalna vožnja biciklom kroz jezgru grada u kojoj je sudjelovalo 80-tak biciklista.

Prezentaciji su prisustvovali članovi udruženja, prijavljeni učesnici revijalne vožnje, Mersiha Imsirevic ispred BIHAMK-a, Marin Mijač ispred JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

"Zabilježili smo učesnike i iz drugih gradova, iz Visokog, Zenice pa čak i Maglaja. Sve je proslo u najboljem redu bez incidenata i povreda. Koliko sam mogla primjetiti učesnici su bili zadovoljni. Drago mi je sto su učestvovali ljudi svih generacija, od najmlađe djevojčice koja je imala samo 3 godine pa do jednog kolege bicikliste koji ima preko 60 godina", poručuje Dalila Bašić.

U znak zahvalnosti održana je dodjela nagrada tj. promotivnog materijala i opreme za biciklizam.

Ovim putem organizatori, Udruženje biciklista „Pozitiva“ Kakanj, se zahvaljuju svim učesnicima koji su podržali ovu kampanju. Zahvalnica ide Općini Kakanj, JU Kulturno-sportski centar Kakanj, Udruženje Centar za sigurnost u saobraćaju i mobilnost ( cssm ), BIHAMK-u, Plama Pur Kakanj, svim medijima koji su podržali ovu kampanju i naravno svim učesnicima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More