Vožnja javnim biciklima od travnja i u Banjoj Luci

Automatski sustav iznajmljivanja javnih bicikla "BL-bike" bit će u Banjoj Luci uspostavljen početkom travnja, a na četiri lokacije bit će dostupno 30 bicikala.

"Bike sharing" bit će uspostavljen na lokacijama u Centru u Ulici kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod "Akvane", u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla" i u parku "Mladen Stojanović" uz dio trotoara Ulice kralja Petra I Karađorđevića.

"Banjolučani će ubrzo postati dio europske obitelji koja promovira zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj, kroz promoviranje i veću upotrebu bicikla u svakodnevnom životu", kazao je za Nezavisne novine  Slavko Davidović, šef Odjela za promet.

Ovo je prvi sustav takve vrste na području Republike Srpske.

 Iznajmljivanje bicikla pola sata tijekom dana bit će besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti sat plaćat će se 1,5 KM. Mjesečna pretplata je pet, a godišnja 20 KM.

Kako sustav funkcionira

-Prvo se mora izvršiti registracija korisnika i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjela za promet i putove. Nakon registracije korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da izvrši svoju identifikaciju, unese broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, poslije čega sustav automatski otključava bicikl.  Po završetku vožnje korisnik vraća bicikl na jedan od terminala i sustav automatski vrši obradu i naplatu u ovisnosti od vremena korištenja bicikla.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More