Slučaj Sagan – Cavendish pred sudom 5. prosinca

Predmet Peter Sagana protiv UCI-a zbog njegove diskvalifikacije s 2017. Tour de France pojavit će se ispred Arbitražnog suda za Sport 5. prosinca.

Novost o parnici potvrđena je od strane CAS na njihovoj službenoj web stranici.

Naveden kao "Peter Sagan & Denk Pro Cycling GmbH & Co. KG v. Union Cycliste Internationale (UCI)", slučaj proizlazi iz Tour de France kada je trostruki svjetski prvak izbačen s utrke nakon kontroverznog sudara s vozačem tima Dimension Data, Mark Cavendish.

Incident se dogodio tijekom sprint završnice 4. etape, a Cavendish je izašao iz utrke sa slomljenom lopaticom. Sagan je u početku bio kažnjen s 30 sekundi i 80 bodova u konkurenciji za zelenu majicu. Međutim, nakon daljnje analize videa, žiri je objavio novu odluku medijima. Nekoliko drugih vozača također je sudjelovalo u padu, dok je Arnaud Demare (FDJ) stigao do etapne pobjede.

"Odlučili smo diskvalificirati Peter Sagana s Tour de France 2017 nakon burne sprint završnice, ovdje u Vittelu. Ugrozio je više vozača, Mark Cavendisha i druge koji su bili umiješani u pad, u finalnim metrima sprinta," izjavio je dužnosnik iz žirija. "Primili smo članak 12.104, za nepravilne sprintove, u kojem slučaju bi povjerenici mogli provesti presudu kako bi diskvalificirali vozača u zamjenu za novčanu kaznu i obratno".

Jutro nakon njegove diskvalifikacije Sagan je rekao grupi novinara da je nevoljko prihvatio odluku. "Što mogu učiniti? Mogu samo prihvatiti odluku žirija, ali sigurno se ne slažem s njima jer mislim da nisam učinio nešto krivo u sprintu."

Dva dana nakon incidenta Bora-Hansgrohe je priopćila kako su, zajedno s Saganom, uložili žalbu na CAS kako bi preokrenuli odluku sudaca. Tijekom vikenda timski menadžer Ralf Denk nije htio davati izjave ni komentirati tekući slučaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More