Ivanu Moskva bila blizu pa odlučio biciklom do Pekinga

 Ivanu Mladenoviću (47) iz Šida čini se ni da prošlogodišnja avantura do Moskve nije bilo nešto prezahjtevna čim je odlučio da se ove godine uputi biciklom do Pekinga. Kaže da je već spreman u da u novi izazov kreće početkom petog mjeseca.

– Došlo vrijeme za novu avanturu, jer, kada nešto zaista želite onda pronalazite  načine da to i ostvarite, a ne izgovore. Ići ću preko Bugarske, Turske, Gruzije, Rusije, onda na Čerčensku Republiku i Kavkaz, pa Kazahstan, a potom kroz  Sibir do Bajkalskog jezera. Spuštam se do Mongolije i pustinje Gobi i na kraju stižem do Pekinga – priča Ivan za  portal „Alo!“.

Kao i prošlog puta, i sada ide sam. 

– Bit će dijelova na kojima neću sretati ljude, naročito kroz pustinju Gobi, negdje oko 700 kilometara. Najviše ću da koristim šator kako bi mi i put bio što jefiniji. Nosim i dušek i vreću za spavanje – kaže Ivan o avanturi na kojoj planira da pređe oko 11.000 kilometara.

Oduvijek mu je želja bila proći Kazahstan i Mongoliju, a najsurovije uvjete očekuje upravo u pustinji Gobi, gdje su tijekom dana temperature visoke, a noću se spuštaju ispod nule.

– Spreman sam na sve! Za Gobi je potrebno imati vjeru u sebe, da budeš mentalno jak i proći ćeš je! – naglašava on.

Iz Šida do Pekinga stiže za 100 do 110 dana, dakle, u 8. mjesecu. Za polazak je odabrao 5. mjesec jer je tada kod nas toplije vreme, a onda će uspeti i da tijekom puta juri ljeto. Podršku za put dobio je od svih – supruge, sina, kćerke, majke, sestre i prijatelja jer, kako kaže, „svi vole to što radi“.

– Nijednog trenutka nisam se premišljao hoću li krenuti. Ostat ću u Pekingu nekoliko dana, planiram da obiđem grad i Kineski zid. Čekat će me prijatelj koji će me provesti kroz grad. Volim izazove i ovo mi je samo vodič za dalje… Za mene bi avantura života bila kada bih prešao rutu od Norveške do juga Afrike. Dokle god mogu da vrtim pedale, obići ću cijeli svet. Ali, istok me više privlači – zaključio je na kraju Ivan.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More