Remco Evenepoel obranio naslov na Liege – Bastogne – Liege

Remco Evenepoel je obranio lanjsku pobjedu na Liege-Bastogne-Liege nakon jakog solo napada 30ak km prije cilja, dok je Tadej Pogačar bio prisiljen odustati od utrke nakon što je slomio zglob u sudaru.

Evenepoel je prvi napao s oko 34 km do cilja s Tomom Pidcockom iz Ineos Grenadiersa koji mu se pridružio na čelu. Ali Evenepoel je ponovno napao na sljedećem usponu i ostavio Britanca iza sebe na 30 km do cilja.

Unatoč kiši i mokrim cestama, Evenepoel je izgledao kao da je u svom elementu i stigao je do vrha Cote de la Roche aux Faucons, posljednjeg uspona, s prednošću od jedne minute i 18 sekundi.

Evenepoel je postao prvi vozač koji je osvojio utrku u uzastopnim godinama nakon Michelea Bartolija 1998. godine.

“Bila je to teška utrka, po kiši su ceste bile prilično skliske. Moj stražnji kotač je krenuo pomalo kao prošle godine (na zavoju),” rekao je Evenepoel.

“Ali ostali smo smireni, dobro smo se nosili s tim i držali se našeg plana, koji je bio napasti nakon La Redoutea i znao sam da bih to trebao učiniti na novom neklasificiranom usponu. Tu sam morao stvoriti najveću razliku.”

“Pobjeđivati ​​s ovim prekrasnim dresom je prekrasno. Rekao sam da želim sliku s dresom staviti u svoju spavaću sobu,” dodao je Evenepoel.

Pidcock je završio drugi nakon što je pobijedio Santiaga Buitraga u sprintu do cilja, više od minute iza Evenepoela, dok je Ben Healy bio četvrti.

Pidcock je rekao da nije riskirao jureći Evenepoela u zadnjem napadu jer je bio zabrinut da će ostati bez snage i izgubiti mjesto na postolju.

“Bio sam na granici i znao sam da mogu ili dati puni gas i možda završiti bez ičega ili pričekati malo i pokušati ići na drugu poziciju, a ipak sam dobio drugu. Stoga mislim da se plan isplatio”, rekao je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More