Jakobsen nadjačao Bennetta u foto-finišu na četvrtoj etapi Vuelte

Zatvorenih očiju Fabio Jakobsen je na jučerašnjoj etapi pobjedio Sama Bennetta u foto finišu i tako osvojio četvrtu etapu Vuelte, dok je Nicolas Roche uspio zadržati ukupno vodstvo.

Jakobsen je snažno skočio iza Bennetta u posljednjim metrima 175 kilometara duge vožnje od Cullere do El Puig, te uspio uzeti pobjedu koja je morala biti potvrđena foto/video snimkom.
 


"Nisam mogao vidjeti gdje idem jer sam zatvorio oči, a Sam je bio tako blizu", rekao je Jakobsen. "Krenuo sam snažno prema ciljnoj liniji i gurnuo sam ispred sebe svoj bicikl. Kad sam vidio ljude iz tima kako navijaju znao sam da sam pobijedio. Ovo je velika pobjeda za mene".

Bila je to prva pobjeda na Grand Tour etapi za nizozemskog vozača ekipe Deceuninck-Quick-Step.

"Pobijediti na Grand Tour utrci jedna je od stvari o kojoj sanjate kao sprinter", rekao je Jakobsen. "U glavi se uvijek vrte misli kako to možete napraviti, ali nikad se sigurno ne zna. Osvojiti etapu na La Vuelta utrci dok nosite boje svoje zemlje je nevjerojatan osjećaj".

"Ovo mnogo boli", rekao je Bennett. "Bilo je zaista teško pozicionirati se u posljednjim kilometrima. Na posljednjem kružnom toku izgubio sam poziciju jer sam izabrao pogrešnu stranu. Stvarno sam dao sve od sebe, ali jednostavno nije išlo onako kako sam se nadao".

Roche je sigurno završio u pelotonu. Ima dvije sekunde prednosti nad Quintanom, ulazeći u petu etapu koja će se danas održati, a biciklisti će voziti 170 kilometara od grada L'Eliana do cilja u Arcos de las Salinas.

 

 

Rezultati 4.etape Vuelta a Espana 2019. (Cullera – El Puig)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More