Jani Brajkovič potpisao za Adria Mobil Cycling

Jani Brajkovič se vraća kući! Potpisao je za Adria Mobil Cycling, kontinentalni tim iz Novo mesto, Slovenija. Zapravo, ovo je tim u kojem je Jani započeo svoju natjecateljsku karijeru u kategoriji Junior.

To je bilo još 2001. godine, tim se u to vrijeme zvao ime Krka Telekom. Nakon što je 2004. godine osvojio U23 kronometarsku utrku svjetskog prvenstva, ubrzo je potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor; u sezoni 2005. godine već je bio član Discovery Channela, u to vrijeme jedan najvećih biciklističkih timova.

Jani Brajkovič je vozio utrke za najveće biciklističke ekipe u svojoj dugoj biciklističkoj karijeri, pored Discoverya također za Astanu, RadioShack, Astana Pro Team, UnitedHealthcare Pro Cycling Team i na kraju Bahrein Merida Pro Cycling Team. Nisu mu strani uspjesi i pobjede, a tu su i neki rezultati koji se ističu – pobjeda na Critérium du Dauphiné, Tour of Slovenia, Tour de Georgia i naravno 2004 naslov Svjetskog prvaka U23 u kronometru. Imao je 9. mjesto na ukupnom poretku utrke Tour de France 2012., što je jedan od najboljih slovenskih ukupnih rezultata na najvećoj etapnoj utrci na svijetu.

Jani Brajkovič: "Sretan sam što sam se vratio u biciklistički klub Novo mesto. Znam da mogu još puno toga napraviti u biciklizmu i pun sam optimizma za budućnost. Imam neke ponude od ostalih timova, ali sam odlučio potpisati za Adria Mobil Cycling. Organiziran je kao i ostale ekipe, ima dobre vozače i dobar program utrka koji će mi omogućiti da napredujem i dokažem se. Želim vratiti sve što je momčad učinila za mene na početku moje karijere. U timu ima puno mladih biciklista i siguran sam da mogu naučiti dosta iz mojih iskustava".

Bogdan Fink, direktor Adria Mobil Cycling: "Jako smo uzbuđeni što je Jani Brajkovič odlučio nastaviti karijeru u našem timu, on je vrhunski biciklist. Tim Adria Mobil Cycling postao je još jači sa njegovim dolaskom. On je iznimno profesionalan i odgovoran biciklist, a ima i jaku motivaciju – sudeći po rezultatima u posljednjim sezonama. Mlađi biciklisti također će puno naučiti od njega. Sigurni smo da će ova suradnja biti plodna i donijet će velike sportske rezultate i mnoga druga dostignuća".

Članovi kontinentalnog tima Adria Mobil Cycling se nalaze na zimskom kampu i treniraju u Turskoj, a prije nego što se vrate kući, očekuje ih utrka na Cipru.

PR Adria Mobil Cycling
Fotografije: Vid Ponikvar / Sportida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More