U Baru održana Svečana Skupština Biciklističkog saveza Crne Gore

Jučer je Bar bio u znaku biciklizma. Velika sala Opštine Bar bila je prepuna sportskih i društveno-političkih uglednika ove primorske opštine, zatim delegata 11 aktivnih crnogorskih biciklističkih klubova i odabranih najboljih crnogorskih biciklista kojim su na zaista atraktivan način ovom prilikom, dodijeljena zaslužena sportska priznanja.

Centralno mjesto, svakako je imao Radomir Novaković "Cakan" u ulozi Predsjednika Skupštine Opštine Bar, uspješni privrednik posebno poznat kao veliki sportski mecena.

Među nagrađenim sportistima centralno mjesto imao je Pljevljak Goran Cerović koji je za brojne postignute, vrijedne, sportske rezultate proglašen najboljim biciklistom Crne Gore u 2017. godini.

U centru pažnje bio je i  Baranin, Stefan Bajčeta nesumljivo najperspektivniji biciklista Crne Gore kome je uručen pehar najboljeg u kategoriji "Under 23". Po broju dodijeljenih pehara najbrojniji su bili Bjelopoljci, aktuelni Šampioni Crne Gore za 2017. godinu u dvije biciklističke discipline (DRUM I MTB) i to:
Junior Aleksandar Bošković,  Kadet Emin Idrizović i  Mlađi kadet Filip Živković svi članovi Biciklističkog kluba "Ciclomont" iz Bijelog Polja.

Na takmičenjima u Downhillu (biciklistički spust)  u Crnoj Gori dominirali su otac i sin Aleksandar Trifunović i Dragutin Trifunović i najbolji među najboljim i najhrabrijim  u "Elite" kategoriji Miljan Prodanović.

Pehar najboljem klubu  u 2017 godini zasluženo je dodijeljen BK Pljevlja, dok je Opština Pljevlja dobila posebno priznanje za podršku biciklističkog sporta u ekološkoj i turističkoj Državi Crnoj Gori.

Kao posedbno interesantan dio Svečane Skupštine Biciklističkog saveza Crne Gore bila je promocija  Profi-kontinentalnog UCI kluba "Pljevlja" i prvog crnogorskog DOWNHILL kluba  "Sutomoran" iz Bara.

Pažnju prisutnih privukla je i promocija novodizajniranih dresovaReprezentacije  Crne Gore i Profi-kontinentalnog kluba "Pljevlja" u kojim će ovaj klub imati prvu promociju na Međunarodnoj drumskoj trci  kada će  u klasi UCI 2.2 startovati na Kipru 07. februara 2018. godine.

Branko Hajduković

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More