Jordan Sarrou osvojio Snowshoe

Jordan Sarrou (Team BMC) ostvario je vrlo tešku pobjedu u muškom krosu u Snowshoeu, nadmašivši Nina Schurtera (Scott-SRAM) nakon fantastične borbe u zadnjem krugu.

Marcel Guerrini (BIXS Performance) osvojio je treće mjesto ispred Mathiasa Flückigera (Thomus Maxon) i Toma Pidcocka (Ineos Grenadiers).

Probušene gume bile su jedna of glavnih priča cross country utrku u Snowshoeu, pri čemu je Tom Pidcock probušio svoju prednju nedugo nakon što se prebacio do vodeće grupe u četvrtom krugu.

U 5. krugu, Luca Schwarzbauer (Canyon CLLCTV), nakon što je vodio gotovo cijelu utrku i bio na čelu sa Sarrouom, je probušio stražnju gumu te mu je trebalo dosta vremena da se vrati u utrku.

U međuvremenu, Pidcock se ponovno zaustavio u tehničkoj zoni kako bi dobio drugi prednji kotač.

S dva kruga do kraja, Pidcock je stigao do zaostalog Schwarzbauera i počeo se probijati prema vodećim skupinama dok se potjera približavala Sarrouu.

Nakon zvona i ulaska u posljednji krug, Pidcock je imao 17 sekundi za nadoknadu. Prešao je Martinsa Blumsa (KMC) za peto mjesto dok je Marcel Guerrini (BIXS Performance) bio u vodstvu sa Sarrouom i Schurterom.

Svjetski prvak je između sebe i trojice vodećih imao samo Mathiasa Flückigera (Thömus Maxon), ali nije uspio do kraja utrke popraviti plasman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More