Peter Sagan odvezao posljednju cestovnu utrku

Peter Sagan (TotalEnergies) odradio je svoju posljednju utrku kao profesionalni cestovni biciklist u nedjelju na Tour de Vendée u zapadnoj Francuskoj, zatvarajući knjigu o cestovnoj karijeri u kojoj je osvojio tri naslova svjetskog prvaka, rekordnih sedam zelenih majica na Tour de France, Paris-Roubaix, Tour of Flanders, među mnogim drugim postignućima.

Na vrhuncu svoje moći, Sagan je bio jedna od najvećih zvijezda biciklizma, stalan je bio na naslovnicama časopisa i na društvenim mrežama. Nedjeljna vožnja Tour de Vendée označava kraj karijere cestovnog utrkivanja koja je započela s timom Dukla Trencin-Merida Continental još 2009. godine, a poslije je Sagan vozio za timove Liquigas/Cannondale, Tinkoff-Saxo, a zatim u Bora-Hansgrohe prije njegove posljednje dvije sezone uz TotalEnergies.

Usput, Sagan je ponekad usmjeravao svoje napore na utrke na brdskom biciklu, a 33-godišnji Slovak je početkom ove godine najavio da će mu to biti posljednja sezona kao profesionalnog cestovnog trkača jer će se usredotočiti na XCO utrku na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Oduvijek kao primjer dosljednosti i profesionalnosti sa velikom karizmom, Sagan je zaključio stvari u nedjelju plasmanom među 10 najboljih na Tour de Vendée, došavši do devetog mjesta.

Mnogi su se povodom njegove posljednje utrke oglasili na X platformi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More