Kada se vozač Formule 1 zaljubi u biciklizam i to ozbiljno shvati

Valtteri Bottas, vozač Formule 1, strastveni je zaljubljenik u gravel biciklizam, a prije par dana, nakon što je završio šesti u utrci Swartberg 100 Gravel Series održanoj u Južnoj Africi osigurao je svoje mjesto na Svjetskom gravel prvenstvu sljedećeg listopada u Belgiji.

Većina vozača u svijetu motosporta uključuje vožnju bicikla kao dio svoje intenzivne fizičke pripreme, neophodne za vožnju automobila velikom brzinom na stazi. Ali imati istinsku strast za ovaj sport veliki je skok. Hobi koji finski vozač Valtteri Bottas iz Kick Saubera pokazuje već neko vrijeme, jer je vjerni zaljubljenik u gravel biciklizam.

Bottasov hobi pojačan je činjenicom da mu je partnerica profesionalna biciklistica Tiffany Cromwell iz Canyon//SRAM-a, s kojom ga se često vidi kako dijele biciklističke vožnje u objavama koje oboje dijele na društvenim mrežama.

Prošle jeseni, Bottas je izjavio da se namjerava kvalificirati za Svjetsko gravel prvenstvo 2024., nešto što je vozač postigao ovog vikenda osvojivši šesto mjesto u Swartberg 100, utrci od 170 km s nevjerojatnih 2900 m nadmorske visine, u kojoj je Finac sudjelovao uz Tiffany Cromwell.

Valtteri Bottas jedva je uspio ući u utrku jer se mjesta dodjeljuju za prvih 6 vozača u svakoj kategoriji, a spadao je u dobnu skupinu od 29 do 35 godina gdje se morao natjecati protiv 24 druga sudionika. Tiffany Cromwell, koja se natjecala uz njega, bila je pobjednica u svojoj kategoriji.

Bottas i Cromwell u potpunosti su uključeni u gravel biciklizam i čak organiziraju utrku u ovoj disciplini, FNLD GRVL, koja se održava u Lahtiju, rodnom gradu Valtterija Bottasa u Finskoj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More