Dan nas dijeli od epskog provoda na tvrđavi

Koncerti, biciklističke utrke najvišeg ranga i program za najmlađe očekuju nas 27. aprila/travnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru Serbia Epic serije. Najatraktivnija europska lokacija koja je ugostila i prestižno Europsko prvenstvo u brdskom biciklizmu, Petrovaradinska tvrđava, ponovo će biti svjetski centar dešavanja ovog sporta.

Od 27. do 28. aprila/travnja, tijekom Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala, velikani brdskog biciklizma će, vožnjom po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova, “juriti” Olimpijske bodove, a posjetitelji će imati priliku da uživaju u pravom obiteljski aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje. Na ovom svojevrsnom festivalu, pored adrenalinskih utrka, publiku očekuje muzički program predvođen koncertima Željka Vasića i Nemanje Radoševića, zabavno-edukativni program za djecu – omiljena utrka guralica za najmlađe i pozorišna predstava “Mala škola saobraćaja”, kao i utrka amatera. Ulaz je slobodan.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi pratiti ćemo dvije C1 utrke za Olimpijske bodove, a prvi put u okviru ove utrke, tijekom oba dana biti će organizirana i utrka amatera na koju su svi dobrodošli. Prijave se vrše putem sajta: www.serbiaepicseries.com. U subotu, 27. aprila/travnja i najmlađi stupaju na svoje, male staze u 15:30h, gdje  će imati priliku da se oprobaju u omiljenoj gur gur trci. Tradicionalno, ova utrka mališanima donosi novo iskustvo, jačanje natjecateljskog duha i poklon pakete, a predvoditi će ih već  dobro poznati novosadski animatori. Prijava za takmičenje se vrši na licu mjesta. Nakon utrke, djeca će imati priliku da se educiraju o veoma važnoj temi, o sigurnosti u prometu, ali kroz veoma zanimljivu edukativnu predstavu “Mala škola saobraćaja”.

U 18 sati biti će održan koncert jednog od najpopularnijih pop pjevača domaće scene, Željka Vasića. Uz hitove Žena kao ti, Zanjiši kukovima, Voli me i ne voli me, No pasaran, Pratiš me u stopu i drugih, posetitelji Petrovaradin Fortress Bike festivala imati će priliku da se zabave poslije uzbudljivog sportskog dana. Nakon koncerta Željka Vasića uslediti će nastup Nemanje Radoševića, koji će, uz specijalne goste iznenađenja dodatno zagrijati atmosferu.

U godini kada srpski biciklisti slave 140 godina biciklizma u Srbiji, Serbia Epic proslavlja ovaj veliki jubilej uz utrke najvišeg ranga i afirmaciju našeg sporta u svijetu.

Serbia Epic, Pošta Srbije Petrovaradin Fortress Bike festival 2023

Tradicionalno, interes inostranih klubova za cijelu Serbia Epic seriju je veliko, te je ova manifestacija već do sada ugostila bicikliste iz 22 zemlje svijeta koji dolaze iz Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana i dr.

Serbia Epic serija se poslije Petrovaradinske tvrđave nastavlja u Vrnjačkoj Banji od 8. do 9. juna/lipnja, a ljetnje izdanje ovog svojevrsnog festivala biti će održano na Staroj planini i Zlatiboru.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom svijeta.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad – Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Škoda, Bambi, Rosa voda, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Hormann, Yason, Capriolo, Salcano i Proteo, a medijsku podršku dali su Informer, Republika, Dnevnik i Srpski telegraf.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More