Kaden Groves do pobjede u kaotičnom danu, Evenepole zbog psa završio na tlu

Kaden Groves odnio je pobjedu u sprintu na kaotičnoj etapi na Giro d’Italia jer su loši vremenski uvjeti uzrokovali više sudara a pas lutalica je umalo stajao utrke svjetskog prvaka.

Očekivalo se da će 5. etapa Giro d’Italia biti miran dan za sprintere, ili možda dan prikladan za bijeg kao brdovit dan. Sreću iz bijega okušali su Thomas Champion (Cofidis), Samuele Zoccarato (Green Project-Bardiani CSF-Faizanè) i Stefano Gandin (Team Corratec – Selle Italia).

Već rano u etapi došlo je do rane drame jer je Remco Evenepoel oboren u nesreći koju je uzrokovao pas. Nakon zastrašujućeg trenutka i par trenutaka sjedenja na tlu Belgijac je ponovno sjeo na bicikl dok su ga njegovi suvozači iz Quick-Stepa vratili u glavnu grupu.

Nakon tog ranog dijela drame i panike i mokrih uvjeta koji su igrali važnu ulogu, tempo utrke je usporio jer niti bjegunci niti peloton nisu htjeli riskirati.

S 35 km do kraja vodeća je trojka još uvijek imala prednost od 1:32 u odnosu na glavninu, iako je izgledalo samo pitanje vremena prije nego što će skupina dati gasa i progutati ih.

Bijeg je uzeo sve bonus sekunde koje su bile ponuđene na srednjem sprintu, ali sa sva 3 vozača koji su bili prilično loši u generalnom plasmanu, nitko nije bio prijetnja Maglia Rosa Andreasa Leknessunda.

Još jedna nesreća sa 7 km do kraja dovela je do zastoja brojnih vozača, uključujući rozu majicu, Rogliča i neke od favorita za etapnu pobjedu, Kadena Grovesa i Fernanda Gaviriu.

Na sreću Leknessunda i Rogliča, INEOS Grenadiers i Soudal – Quick-Step držali su relativno spor tempo na čelu.

Zatim, s oko 2 km do cilja, Remco Evenepoel je pao po drugi put ali vremenski razmaci nisu bili prijetnja jer je bio unutar posljednja 3 km.

U sprintu za pobjedu desio se još jedan sudar kada je Mark Cavendish skliznuo preko linije. Kaden Groves je ostao sabran i odnio pobjedu dana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More