Ronja Blochlinger i Adrien Boichis pobjednici Short Track Svjetskog Kupa u U23 kategoriji

Švicarska biciklistkinja Ronja Blochlinger (Liv Factory Racing) i Adrien Boichis (Trinity Racing MTB) iz Francuske došli su do pobjede na prvoj utrci Cross-country Short Track UCI Svjetske serije u brdskom biciklizmu, utrke koja se održala u Nove Mesto na Morave; Republika Češka.

U tijesnoj utrci od starta do cilja, prvo mjesto u utrci U23 za žene pripalo je Blochlinger, Noelle Buri (BIXS Performance Race Team) zauzela je drugo mjesto sa samo jednom sekundom zaostatka, a postolje je zaokružila Sofie Pedersen (Wilier – Pirelli Factory Team XCO) na trećem mjestu.

Short track
Ronja Blochlinger napala je u posljednjem krugu

Nakon svoje pobjede, Blochlinger je kazala sljedeće: “Ovo je bilo stvarno nevjerojatno. Bila je to moja prva utrka na short track stazi u kategoriji U23 i jako sam sretna što sam danas bila u mogućnosti da pobijedim. Stalno sam razmišljala da, da mogu pobijediti, ali nikad ne znaš što se događa tama na stazi. Ovo mi je dalo samopouzdanja za sljedeću utrku. Ovo je moja prva pobjeda u Svjetskom kupu, tako da jedva čekam subotu“.

Rezultati XCC U23 žene Top 5:

  1. Ronja Blochlinger (SUI) 20:13
  2. Noelle Buri (SUI) 20:14
  3. Sofie Pedersen (DEN) 20:14
  4. Ella McLean-Howell (GBR) 20:14
  5. Kira Bohm (GER) 20:14

Adrien Boichis (Trinity Racing MTB) nadjačao je Amerikanca Rileyja Amosa (Trek Factory Racing XC) i ostvario svoju prvu ovogodišnju pobjedu.

Nakon još jedne žestoke utrke, muško postolje činio je Francuz Boichis na prvom mjestu, a drugo mjesto pripalo je Amosu i Oliveru Solvhoju iz Danske koji je osvojio broncu.

Short track
Nitko nije mogao nositi se s Boichisovim sprintom na početku posljednjeg kruga

Nakon utrke, Boichis je rekao: “Malo mi je teško povjerovati da budem iskren. Upravo sam odradio najbolju utrku koju sam mogao. Pokušao sam ostati strpljiv i izvesti svoj napad u zadnjem krugu i isplatilo se. Još uvijek ne mogu vjerujem. Da bih mogao izvesti taj napad, ipak sam se morao osjećati dobro. Ali isto tako, morate ostati na pravom mjestu i izvršiti napad u pravo vrijeme. Nove Mesto je mitska staza. Do prošle godine mi ovaj krug nije baš najbolje odgovarao, ali sam i prošle godine ovdje odradio dobru utrku. Ove godine nisam imao nikakva nikakva očekivanja, samo sam želio dati sve od sebe”.

Rezultati XCC U23 muškarci Top 5:

  1. Adrien Boichis (FRA) 18:55
  2. Riley Amos (SAD) 18:57
  3. Oliver Vederso Solvhoj (DEN) 18:57
  4. Bjorn Riley (SAD) 18:58
  5. Dario Lillo (SUI) 18:58

Kompletne rezultate muške U23 utrke možete pronaći ovdje.

Kompletne rezultate utrke U23 za žene možete pronaći ovdje.

Ovdje saznajte kako gledati utrke ovog vikenda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More