Kako poboljšati vožnju na spustu?

Donosimo 4 video savjeta kako da poboljšate vaše vozne sposobnosti, u trenutcima kada vožnje krene nizbrdo.

Zavoji

Pravilan ulazak u zavoj ključna je vještina za vožnju nizbrdo. Prolazak krivinom s pravilnim položajem tijela i raspodjelom težine pružit će Vam osjećaj sigurnosti, a također nećete mnogo izgubiti na brzini. Očuvanje brzine omogućit će pronalazak prave linije na stazi što je ključno ukoliko nakon zavoja slijedi skok ili neka druga tehnička prepreka.

 

Skok

Skokovi su ono što vožnju nizbrdo čine toliko zabavnom, ali pravilan skok je teška vještina za svladati ukoliko se ne osjećate ugodno kada je bicikl u zraku. Ključan dio je doskok tj. ponovni povratak na stazu. Ukoliko ste novi u ovom području preporučujemo preskakanje sitnih prepreka tzv. bunny hop kako biste uvježbali tehniku doskoka, a zatim se postepeno penjite na više razine.

 

Drop

Jedna od najkorisnijih vještina u brdskom biciklizmu svakako su dropovi. U videu ispod detaljno su objašnjeni položaj ruku kao i kočenje. Dropovi će Vam omogućiti da svladavate prepreke o kojima niste mogli ni sanjati.

 

Stijene

Vožnja niz stijenu zahtjeva savršenu raspodjelu tjelesne težine i sile kočenja. Centar mase prebacite što više natrag i ne bojte se koristiti prednju kočnicu koja Vas balansira i kontrolira brzinu. 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More