Uber najavio iznajmljivanje e-bicikala

Uber je danas ekskluzivno najavio širenje svoje usluge električnih bicikala JUMP u Europi. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove, poručili su iz Ubera.

Osim toga, Uber će ove godine u njemačkom glavnom gradu predstaviti i UberGREEN, uslugu prijevoza u električnim automobilima, javlja Bug.hr.

Uslugu JUMP najavio je generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi na berlisnkoj tehnološkoj konferenciji Noah. Ova usluga mogla bi zamijeniti neka klasična putovanja Uberovim automobilima i poboljšati mobilnost u gradovima, poručio je. JUMP je inače startup kojeg je Uber preuzeo u travnju ove godine, što je bila i prva akvizicija nove uprave na čelu s Khosrowshahijem.
 


U Berlinu inače već rade tri slične platforme za iznajmljivanje bicikala, OBike, Mobike te LimeBike, od kojih samo posljednji nudi i električne bicikle.

Osim toga, Uber će u Berlinu pokrenuti i uslugu UberGREEN u sklopu koje će se moći naručiti vožnja isključivo električnim automobilima. Obje inicijative pokazatelj su "novog Ubera", rekao je Khosrowshahi, kompanije koja na nova tržišta želi ulaziti kroz partnerstva i dijalog, te nastaviti demokratizirati tržište prijevoza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More