Kasper Asgreen pobjednik Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Kasper Asgreen pobjednik je utrke Kuurne-Bruxelles-Kuurne nakon impresivnog solo pohoda.

Vozač Deceuninck-Quick-Stepa iskoristio je svoje kronometarske vještine kako bi obranio malo vodstvo naspram pelotona koje je u posljednjih 10k iznosilo 20s.

Asgreen je sustigao grupu ispred zajedno sa Roy Jansom i Borisom Valleem nakon čega se izdvojio sam u vodstvu. Giacomo Nizzolo je u završnom sprint pobjedio Aleksandra Kristoffa u sprintu i tako završio drugi.

"Bilo je jako teško", rekao je Asgreen. "Morao sam pobjeći od Alpecinovog vozača na bočnim vjetrovima jer nije vukao, ali očito je on imao Merliera u grupi iza sebe, tako da, naravno, ne bi trebao vući, ali naravno, to je malo zamarajuće, tako da sam ga se morao riješiti. Taj je trud bio zaista naporan i nakon toga sam stvarno sumnjao mogu li uspjeti doći do pobjede. Tada nisam znao koliko je brz Vallé u sprintu, pa sam volio doći sam u cilj."

Utrku je obilježilo i izbacivanje Giannija Moscona, koji je diskvalificiran zbog bacanja bicikla na drugog vozača nakon što je uhvaćen u padu u velikoj grupi 65 kilometara do cilja. Prije dvije godine vozač Team Ineosa isključen je s Tour de Francea zbog udaranja drugog vozača u lice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More