Može li majstor maratona do prve pobjede na Cape Epicu

Alban Lakata je osvojio gotovo svaku maratonsku utrku koja je vrijedna pobjede, uključujući i svjetski naslov tri puta.

No, dok se upušta u svoj deveti Absa Cape Epic, Lakata očajnički traži pobjedu koja se pokazala nedostižnom za jednu od pravih zvijezda brdskog biciklizma.

Lakata će se ponovno udružiti s Kristian Hynekom kao tim Canyon Topeak. Erik Kleinhans, Južnoafrički menadžer Canyon Topeaka, koji ima dvije pobjede na Absa Cape Epic u mješovitoj kategoriji, nada se da će 2018. godina biti godina kada će Lakata napokon osvojiti utrku. Lakata je osvajao drugo, treće, četvrto, peto, šesto, osmo i deseto mjesto u dosadašnjim nastupima.

"Svake godine nadamo se i vjerujemo da će to biti čarobna godina za Albana da osvoji jednu utrku koju još očajnički želi pobijediti prije odlaska u mirovinu", rekao je Kleinhans.

"Do ove godine do sada je Kristianova priprema bila vrlo dobra. Nema nedostatka talenta i ako sve i dalje dobro išlo sa treningom, bit će spremni za borbu za pobjedu."

"Sreća također igra veliku ulogu na utrci, zbog čega su i timovi podrške postali tako važni", rekao je Kleinhans, koji će voziti s veteranom američkim Jeremijom Bishopom kao dodatnim timom za Canyon Topeak. "Nema nikakve tajne za pobjedu na ovj utrci. Na kraju dana, svi različiti aspekti moraju stati na svoje mjesto, biti u formi, ostati zdravi, bez ikakvih problema na stazi i imati osoblje za podršku. "

 

 

Lakata je imao snažnu 2017., osvajajući svjetsko prvenstvo u maratonu po treći put. Nakon što je u prošlosti imao lošu sreću na Absa Cape Epic, Austrijanac je imao sreću da ima lijepo vrijeme u svom rodnom gradu Leinzu u Austriji zbog intenzivnog sporta SkiMo, koji igra veliku ulogu u njegovoj pripremi. SkiMo je u biti kombinacija skijanja i planinarenja, s naglaskom na skijaškom usponu. Imao je dva trening kampa u Gran Canariji i jedan u Južnoj Africi, a sudjelovat će na Tankwa Trek kako bi se upoznao s uvjetima u Western Capeu prije Absa Cape Epic.

Kleinhans će sudjelovati na svom 11. Absa Cape Epic i vjeruje da je ovogodišnja ruta jedna od najboljih i izazovanija od onih koje je iskusio, nudeći nešto za različite vrste vozača. Mišljenja je da će pobjednici na utrci već u prva četiri dana  napraviti pečat na stazi.

"Ruta izgleda dosta uravnotežena s prva četiri dana duljim i težim etapama, i vjerujem da je prikladnija za XCM natjecatelje. To dolazi prije nekih kraćih, tehničkih vožnji do kraja tjedna koje bi mogle odgovarati XCO natjecateljima. Prva četiri dana se ističu, područje nije poznato  po brzom utrkivanju, niti po svježim vremenskim uvjetima, i uz uzastopne teške dane oblikovat će Cape Epic 2018."

"Time Trial će biti zanimljiv i uzbudljiv za gledatelje. Naši vozači se vesele tome jer je to lagani prekid u normalnom danu Absa Cape Epic aktivnosti i dat će vozačima malo više spavanja! Sigurno će malo promijeniti dinamičnost, s time da će kraće etape više odgovarati XCO natjecateljima, ali ako Alban i Kristian budu u dobroj formi, mogu voziti Time Trial jednako brzo kao i najbolji na svijetu kao što su oni dokazali to i prije. "

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More