Lejla Tanović osvojila 2. mjesto na UCI utrci u Grožnjanu

Četverostruka osvajačica balkanskih medalja od čega dvije zlatne i devetostruka državna prvakinja Lejla Tanović članica profesionalnog SMF tima osvojila je drugo mjesto na UCI C2 utrci u hrvatskom Grožnjanu.

Tanović je nastupila na utrci nakon mjesec dana izbivanja sa takmičenja radi bolesti, u tom periodu propustila je tri planirana takmičenja. Osvajanjem drugog mjesta upisala je novih 20 UCI bodova za svjetsku ranking listu, te nastavila sa pripremama za zadnji dio sezone u kojem je očekuju još četri utrke.

Radi bolesti morali smo propustiti nekoliko planiranih utrka i priliku za skupljanje UCI bodova, ipak raduje nas činjenica da je Lejla tek nekoliko dana nakon dozvole ljekara da se vrati treningu dobro odvozila utrku i osvojila drugo mjesto. U ovom trenutku novih 20 UCI bodova je izuzetno vrijedno ali do kraja sezone nas očekuju još četri takmičenja za koja očekujem da Lejla nastupi u veoma dobroj formi. Naš prioritet za kraj sezone će svakako biti osvajanja što većeg broja UCI bodova i napredovanje na ranking listi”, rekao je za kraj selektor MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Ovo je bila 20. medalja na UCI utrkama za MTB reprezentativku BiH Lejlu Tanović a već naredne sezone glavni cilj će biti prikupljanje što većeg broja UCI bodova radi lakšeg ostvarenja norme za Olimpijske igre u Tokio 2020.

Foto: Damijanic Photography / Prijavim.se

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More