Katrašnik pobjednik prve etape Beograd Banjaluka

Pobjednik prve etape 12. Biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” je vozač slovenskog tima Adria Mobil Gašper Katrašnik, koji je 175 kilometara od Beograda do Brčkog prevezao za 3:34,16 sati.

Bila je to mladom Slovencu prva etapna pobjeda u trkama prve kategorije, pa je razumljivo što je je bio izuzetno sretan kada je obukao žutu majicu u Brčkom. Sutra će pokušati da je odbrani od Teslića do Banjaluke. Sa starta u Beogradu krenulo je 167 vozača iz 24 ekipe, a biciklisti su bez obzira na izuzetno vruće vrijeme držali nevjerovatan tempo i  vozili gotovo 50 km/h u prosjeku.

"Bilo je baš naporno, ali sam izdržao do kraja. Znao sam da imam šansu ukoliko budem među vodećim pred sprint, a za takvu poziciju zahvalnost dugujem i momcima iz ekipe. Prva dva sata vozili smo sa jak tempo, nekih50km/h što jer izuzetna brzina", rekao je Katrašnik.
 


Plavu majicu zadužio je Vitali Buts iz ekipe Huram, jer je skupio najviše bodova na brdskim ciljevima. Najbolji sprinter je Rok Korošec iz ekipe „My bike Stevens“, dok je bijelu majicu obukao najbolji mladi vozač Batuhan Ozgur iz ekipe Turku Sekerspor.

Start u Beogradu, kao i cilj u Brčkom bili su spektakularni. Ulicama ovog grada koji je poslije nekoliko godina ponovo postao cilj etape biciklisti su provezli tri kruga, pa je i veliki broj gledatelja mogao da uživa u jednoj od najbržih etapa u istoriji trke koja se ove godine održava 12. put. 

"Zadovoljstvo mi je što je Brčko bilo domaćin jednog ovakvog događaja. Bilo je impresivno vidjeti sve te momke koji su dali sve od sebe za pobjedu. Ovo je velika stvar ne samo za naš grad, nego i za države i sve lokalne zajednice kroz koje je prošao karavan", rekao je gadonačelnik Brčkog Siniša Milić, koji je Katrašniku uručio žutu majicu. Velike zasluge što je ovaj grad bio domaćin trke idu na račun njegovog pomoćnika Aleksandra Subotića, te poslanika u Skupštini Brčkog Uroša Vojnovića.

Direktor Vladimir Kuvalja zadovoljan je kako je protekao prvi dan najjačeg izdanja trke u njenoj istoriji.

"Sa stanovišta organizatora, sve je bilo odlično. Lijepo smo ispraćeni iz Beograda, lijepo dočekani u Brčkom, a ni u toku etape nije bilo velikih problema. Desilo se nekoliko padova, na sreću nijedan nije bio previše težak, tako da sutra nastavljamo u istom ritmu. Nadam se da će mnogo stanovnika svih gradova kroz koje prolazi karavan izaći pored staze da pozdrave bicikliste",  rekao je Kuvalja.
 


Osim organizatora Biciklističkog saveza RS, BS Srbije, velike zasluge što je sve prošlo u najboljem redu idu na račun pomoćnika ministra porodice, omladine i sporta u vladi RS Dragana Jaćimovića koji je uložio maksimalne napore i pomogao da trka krene sa Trga Republike u Beogradu kao što je planirano, a u jednom trenutku se činilo da to neće biti moguće.

Sutra je na programu druga etapa trke koja startuje u Tesliću u 12 sati, a zvanični start je pola sata kasnije iz Tešnja. Biciklisti će preko Dervente, Prnjavora i Laktaša stići u Banjaluku oko 15:40h, a prije nego što saznamo prvog ukupnog pobjednika trke, karavan će odvesti šest krugova po užem centru grada. Početak etapa biti će prenošen direktno na RTRS-u, kao i posljednjih sedamdesetak kilometara trke.

Rezultate možete preuzeti dolje u prilogu,  uskoro donosimo više fotografija. 

Rezultati Beograd Banjaluka 1.etapa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More