Prvi MTB kamp u Ohridu

Prvi MTB kamp u Ohridu održat će se u organizaciji Oxygen MTB kluba u Ohridu kao idealnoj lokaciji za trening i tehničko usavršavanje takmičara.

Tokom 9 dana trajanja kampa aktivnosti su podijeljene na prijepodnevni biciklistički trening različitih dužina i inteziteta te treninga tehničkog usavršavanja. Treninzi će biti prilagođeni za dvije grupe u zavisnosti od spremnosti polaznika za ovaj dio godine uz mogućnost uklapanja individualno planiranog treninga.

U večernjem terminu planirani su seminari koji će biti održavani svaki dan u trajanju od dva časa oba dužine po jedan sat. Teme na seminaru biti će usko vezane za postizanje optimalne forme za XC takmičarske discipline. Kako koristiti power metar u MTB biciklizmu; na koji način trenirati; kako isplanirati vaš trening; koliko dugo i kako raditi tapering samo su neke od tema koje će biti interaktivno obrađene tokom trajanja kampa.

Predavač i vođa kampa je Amar Njemčević profesionalni MTB UCI level 2 trener, selektor reprezentacije BiH i trener UCI SMF tima.

Nakon registracije na vašu email adresu će biti proslijeđen kompletan plan i program održavanja kampa.

Prijave se vrše putem emaila:  info@oxygen.com.mk 

Foto: Mirza Krvavac 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More