Kratki epilog Državnih Prvenstava (SLO; HRV; SRB; BiH; CG)

Prema Pravilniku UCI-a (Union Cycliste Internationale) 25.tjedan tekuće godine u svim Nacionalnim Savezima rezerviran je za održavanje Nacionalnih/Državnih Prvenstava, a tako je bilo i ove godine.

Društvene mreže bile su zatrpane fotografijama i emocijama sa utrka, a mi smo sve to pratili iza malih ekrana. Danas vam donosimo kratki uvid, odnosno donosimo imena Državnih Prvaka u 2018. godini za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Pa krenimo redom: 
 

SlovenijaMatej Mohorič i Polona Batagelj Državni prvaci
 


Slovenija ja svoje utrke DP održala u mjestu Mirna Peč na stazi dugoj 178,5km. Na startu je bilo 63 vozača koji su se borili za naslov prvaka, a među njima se našao i Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), koji je prošle godine postao nacionalni prvak u tri discipline na cesta, ciklokros i XCO. Na kraju utrke koja se vozila u 15 krugova, naslov Državnog Prvaka osvojio je Matej Mohorič, na drugom mjestu bio je Domen Novak, a na trećem mjestu Luka Pibernik, svi članovi Bahrain Merida. U ženskoj kategoriji po deveti put naslov prvakinje osvojila je Polona Batagelj (BTC grad Ljubljana) sa kojom se do zadnjeg zavoja borila Urša Pintar koja je na kraju završila na drugom mjestu. Na trećem mjestu završila je Špela Kern (Health Mate).

Više o Državnom Prvenstvu Slovenije pogledajte na službenoj stranici Saveza Slovenije – OVDJE
 

HrvatskaDavid Jabuka ITT; Viktor Potočki i i Mia Radotić nositelji naslova Nacionalnih Prvaka
 


Hrvatska je proteklog vikenda u Vinkovcima održala obje utrke Nacionalnog prvenstva i to u Vinkovcima pod organizacijom "BK Sokol". Bitno je napomenuti da je ovo prvi put u povijesti Slavonije i grada Vinkovaca da se na ovim prostorima održava Nacionalno cestovno biciklističko prvenstvo. Subota 23.6. zakazana je za kronometarsku utrku, dok se u nedelju 24.6.2018. održala cestovna utrka Nacionalnog prvenstva. 
Novi prvak u Kronometru je David Jabuka (BK Meridiana Kamen), dok je njegov klubski kolega Josip Rumac završio na drugom mjestu. Antonio Barać (CMC Aigle) završio je na trećem mjestu. Među ženama u borbi protiv sata najbrža je bila Mia Radotić (KD Rog – BTC City Ljubljana), na drugom mjestu završila je Maja Perinović (Top Girls Fassa Bortili), dok je Maja Bonačić (BK Ciklus) završila na trećem mjestu.
 


Cestovna utrka održala se u nedelju također u Vinkovcima, a utrka se vozila u dužini 134.4km, sa prosječnom brzinom od 44,32km/h. Na kraju utrke kao Nacionalni Prvak slavio je Viktor Potočki (KK Ljubljana Gusto Xaurum) koji je utrku završio u vremenu 3:01:23. Za njim u istom vremenu slijede Mateo Bratić (BK Dinamo) kao drugoplasirani, te Lorenzo Marenzi (Meridiana Kamen) na trećem mjestu. 
Ženska Elite kategorija vozila je kraću stazu dužine 67.2km sa prosječnom brzinom 35,9km/h. Na cestovnoj utrci Nacionalnog Prvenstva nadmoćna je bila Mia Radotić (KD Rog – BTC City Ljubljana) koja je utrku završila u vremenu 1:44:35, sa 10:46min prednosti na drugoplasiranom Alessandrom Musa (Born to Win). Na trećem mjestu završila je Gloria Musa (Born to Win).

Više o Nacionalnom Prvenstvu Hrvatske pogledajte na službenoj stranici Hrvatskog Saveza – OVDJE
 

SrbijaVeljko Stojnić ITT, Dušan Rajović i Jelena Erić nositelji naslova Državnih Šampiona
 


Takođe, i Srbija je poput Hrvatske proteklog vikenda održala obje utrke Državnog Prvenstva. U petak 22. jun održana je hronometarska trka i to u Erdeviku, dok su se u nedelju, 24. juna najbolji vozači na drumu i ove godine, već tradicionalno, borili za bodove na autodromu Beranovac kraj Kraljeva.
Veljko Stojnić (S Tim), imao je najbolje vreme na vožnji hronometra prvog dana Državnog prvenstva u Erdeviku. Drugo vreme imao je Ognjen Ilić, vozač tima Vonbefinden iz Graca, a trećeg mesta domogao se Andrej Galović iz Partizana.
 


Posle dana pauze, u nedelju su nastupili najbolji vozači na drumu u borbu za tron i titulu prvaka, a trka se održala na autodromu Beranovac kraj Kraljeva. Tandem iz Kraljeva pokorio je svoj Beranovac na kome se vozila trka. Jelena Erić je u elit klasi dama prva prošla kroz cilj u vremenu 1:46:26, isto vreme imala je i Jelenina klupska koleginica Teodora Popović Savić, dok je bronza pripala Jani Jolović iz Ciklomanije. Kod seniora koji su i bili poslastica dana celu trku diktirala su dva vozača Dušan Rajović, ovogodišnji šampion trke i Marko Danilović koji je stigao kao drugoplasirani. Na pobedničko postolje kao treći popeo se Dušan Kalaba iz beogradskog Partizana.

Više o Prvenstvu Srbije pogledajte na služenoj stranici Saveza Srbije – OVDJE.  
 

Bosna i HercegovinaVedad Karić po treći put ITT Državni Prvak BiH
 


Bosna i Hercegovina je odabrala Sarajevo za domaćina kronometarske/hronometarske utrke koja se održala u nedelju 23.6.2018 na novoizgrađenoj Transferzali A, Dobrinja. U borbi protiv sata, kao najjači u kategoriji Elite slavio je Vedad Karić iz tuzlanskog Jedinstva, drugo mjesto pripalo je Vladimir Trbić iz banjalučkog Summita, dok je treće mjesto osvjio Davor Tubić iz banjalučkog BSK Nektar.

Cestovna utrka Državnog Prvenstva zakazana je za nedelju 1.7.2018., a održati će se na pisti u Zalužanima, Banja Luka.
 


Crna GoraGoran Cerović odbranio titulu Državnog Šampiona 
 


Crna Gora je svoju trku Državnog Šampionata održala kako kažu "u dubokoj ilegali" u Bijelom Polju pod organizacijom BK "Ciklomont". Trka se vozila na stazi Bijelo Polje – Pljevlja u ukupnoj dužini 87 kilometara, a na kraju trke kao Državni Šampion slavio je Goran Cerović. Pobjednik je riješen u posljednjem kilometru kada je Cerović u posljednjih pola kilometra naglo ubrzao i ostvario prednost od nekoliko stotina metara, dok su Stefan Bajčeta na drugom mjestu i Miloš Vračar na trećem mjestu odredili plasman u samom finišu.

 

Ovim putem ekipa BikeMagazin ČESTITA svim pobjednicima/nositeljima naslova DRŽAVNOG PRVAKA / INJE za 2018 godinu.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More