Noćna Mora Svakog Bicikliste Iritacija Kože

Duge vožnje po toplom vremenu često uzrokuju bolne čireve i iritacije na mjestima i pregibima koja dolaze u dodir sa sjedalom.

U nastavku vam donosimo kako na najbezbolniji način tretirati takve probleme, te što učiniti da do njih ne bi došlo.

Bolni čirevi, te nadražaji kože na području prepona mogu se dogoditi čak i ako imate savršeno sjedište, te profesionalno urađen bike fitting. Šanse za nadražaj kože povećavaju se na dugim vožnjama po jako toplom vremenu. Još ako dodamo vlagu, kombinacija je ubitačna. Trenje između sjedišta i vašeg biba pojačavaju kristali soli iz osušenog znoja koji na vašu kožu djeluju poput brusnog papira.

Tretiranje nadraženog područja                    

Često, tijekom vožnje uopće ne shvaćate da ste nadražili kožu, dok ne završite vožnju. Na tuširanju primjetite bolna mjesta koja su crvena i jako iritantna. Možda ćete primjetiti malu iritaciju kože koju ćete zanemariti, ali vrlo lako to zanemarivanje može dovesti do problema. Vrlo lako bakterije zagospodare tim područjem što može dovesti do upale i urastanja folikule dlake.

Ako je prisutna bol tijekom sjedenja predlažemo odmor i pauzu od nekoliko dana dok se nadraženo područje ne smiri. Držite nadraženo područje suhim i čistim. Dječije i antibiotske kreme mogu ublažiti bol, i ubrzati ozdravljenje. Gnojne i upaljene rane zahtjevaju intervenciju liječnika.

Prevencija nastanka čireva                               

Savjeti za prevenciju nastanka čireva. Uložite novac u kvalitetan bib s antibakterijskim ulošcima. Perite svoju odjeću nakon svake vožnje, i nikada nemojte sjediti u vlažnoj odjeći duže nego je potrebno. Jedna od čestih grešaka koje biciklisti čine je nošenje gaćica ispod biciklističkog biba. Naime, pravilo je da se bib nosi isključivo bez gaćica!

Također razmislite o korištenju specijalnih krema koje su kreirane za bicikliste. Kreme su na bazi prirodnih antibiotika poput lavande, ulja čajevca, eukaliptusa aloe, te smanjuju nadraženost uzrokovano trenjem. Kreme možete kupiti u specializiranim trgovinama biciklističke opreme, ili naručiti putem interneta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More