Krister Hagen pobjednik utrke “Trofej Umaga 2018.”

U Umagu se danas završila bicikistička utrka "Trophy Umag 2018" kategorije 1.2, na kojoj je učestovalo 30 ekipa.

Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja bio je Rok Korošec (My Bike – Stevens), ali ove godine nije uspio obraniti svoju pobjedu. Najbrži na etapi dugoj 158 km bio je Krister Hagen.

Ove godine staza utkre doživjela je manje izmjene i nekoliko kilometara je bila duža neko prošle godine, a završila je sa sprintom kako se i očekivalo.

Još jednom smo u Istri imali hladnu utrka s temperaturama oko nule, a nakon 50 minuta utrke, dogodio se i prvi bijeg. Tri bjegunca bili su norvežanin Krister Hagen (Team Coop), njemac Florian Obersteiner (Herman Radteam) i britanac Thomas Baylis (One Pro Cycling). Nakon samo pola sata bijega imali su 5:15 minuta prednosti nad grupom.

Nakon sat i pol, prednost je smanjena za pola minute, a kada je Obersteiner otpao, grupa je ubrzala tempo i počela hvatati bjegunce. Četiri kilometra do cilja, bejgunci su imali samo minutu prednosti, ali su uspjeli sakupiti dovoljno energije za sprint na cilju. Najbrži je bio Krister Hagen. Drugo mjesto osvojio je Thomas Baylis. Kao treći završio je pobjednik utrke u Izoli, Dušan Rajović (Adria Mobil).

Najbrži hrvatski vozač bio je Josip Rumac (Meridiana Kamen Team) koji je utrku završio na devetom mjestu.

KOMPLETNI REZULTATI

Izvor: Prijavim.se 

UmagZ2018Zrezultati.pdf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More