Cerović i Bajčeta danas otputovali za Dohu

I pored toga što zima u Crnoj Gori još traje i snijeg prekriva sve crnogorske gradove, pa i one primorske, crnogorski biciklistički reprezentarivci: Goran Cerović i Stefan Bajčeta ne posustaju.

Poslije odličnih rezultata postignutih na Rekreativnoj XC zimskoj ligi Dalmacije u hrvatskim gradovima Metkoviću i Pakoštanima gdje su, na dvije trke osvojili 3 zlatne i jednu srebrenu medalju, te ispješnog nastupa na trodnevnoj drumskoj biciklističkoj trci održanoj na Sjevernom Kipru, na red je došla Azija. Dečki će učestovati na UCI biciklističkoj trci "DOHA CYCLING TRAILS" klase 1.3 koja učesnicima daje mogućnost osvajanja Svjetskih i Olimpijskih bodova.

Termin za trku je 2. i 3 mart 2018. godine, a iz Reprezentacije se nadaju da će na Arabijskom poluostrvu osvojiti svoje prve ovogodišnje Olimpijske bodove.

"Organizator će pokriti sve troškove boravka crnogorskog tima, a postoji mogućnost da u Qataru nastupimo na još jednoj trci i da u međuvremenu, zimski dio priprema završimo u nekom mjestu na obali Persijskog zaliva", kaže aktielni Šampion Crne Gore, Goran Cerović.

I dok u Ministarstvu sporta Crne Gore nijesu upoznati o aktivnostima crnogorskih biciklista pozivi za učešće crnogorskih reprezentativaca pristižu iz raznih krajeva Svijeta. Jedan od najatraktivnijih je poziv iz Biciklističkog saveza Kanade i učešće na tradicionalnom "TOUR DE BEAUCE".

Branko Hajduković 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More