Lacomte i Fluckiger do dvostrukih pobjeda ovog vikenda u Leogangu

Photo by Stefan Voitl

Mathias Flückiger i Loana Lecomte ostvarili su dvostruke pobjede u Leogangu te su tako ponovili dvostruki lanjski uspjeh.

Švicarac Flückiger dominirao je u petak i odnio pobjedu u XCC-u ispred Dascălua i sunarodnjaka Vitala Albina te tako došao do važnih bodova u ukupnom poretku.

U nedjelju je bila velika borba između Flückigera i Nine Schurtera koji su se rano odvojili od vodeće skupine kako bi piredili još jedan fascinantan dvoboj.

Baš kad je izgledalo da će višestruki pobjednik svjetskog kupa i svjetski prvak Schurter iskoristiti svoje iskustvo da odmakne u posljednjem krugu, Flückiger je napao na posljednjem usponu kako bi otvorio ključan razmak na spustu za pobjedu.

Južnoafrikanac Alan Hatherly uspio se zadržati na trećem mjestu iza, Dascălu je bio četvrti a Francuz Maxime Marotte osvojio je foto finiš i zaokružio podij na petom mjestu.

Stvarno sam iscrpljen. Nakon pobjede u petak, znam da sam u dobroj formi, ali ovo je bilo jako teško. Bila je to još jednom velika bitka s Ninom. Ovdje je jako zahtjevna staza s toliko penjanja i nikad se nemaš priliku oporaviti, dok je danas stvarno vruće.”- rekao je Flückiger.

U ženskoj utrci, švicarska vozačica Jolanda Neff zauzela je prednju poziciju u drugom krugu s pobjednicom XCC-a Lecomte, Šveđankom Jenny Rissveds i Australkom Rebeccom Ellen McConnell.

Lecomte i Rissveds su se ubrzo u sljedećem krugu odmaknule naprijed, a Lecomte je otvorila prednost od 29 sekundi ispred Rissveds, koju je povećala na 47 sekundi, a zatim na minutu i 13 sekundi do kraja.

Bila je to šesta XCO pobjeda Lecomte u Svjetskom kupu i, baš kao i Flückiger, njezin drugi savršeni vikend zaredom u Leogangu nakon što su oboje slavili dvostruke pobjede i 2021.

Rissveds je ponovila svoje drugo XCO mjesto od prošle godine, Austrijanka Laura Stigger je bila treća, a McConnell je došla na sedmo mjesto i zadržala ukupno vodstvo nakon trijumfa na prve tri utrke.

“Prošle godine sam bila prva osoba nakon dugo vremena koja je pobijedila u četiri utrke Svjetskog kupa, a ove godine sam bila prva osoba koja je imala savršen vikend na istom mjestu, tako da sam jako sretan zbog povijesnog rezultata. Ukupna titula nije moj cilj jer se želim usredotočiti na Europsko i Svjetsko prvenstvo.” – rekla je Lacomte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More