Lejla Njemčević u Americi podigla trofej ukupnog pobjednika Svjetskog kupa

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine i prva biciklistkinja svijeta u maraton disciplini osvojila je Svjetsku seriju koja se sastojala od četiri utrke Svjetskog kupa. Proglašenje najboljih održalo se nakon posljednje utrke u sezoni u Snowshoe, Zapadna Virdžinija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Lejla Njemčević je dominatno odnijela pobjedu generalnog plasmana sa 800 bodova ispred državne prvakinje Njemačke, Bettine Janas koja je osvojila 520 bodova, dok je na trećem mjestu najbolja Litvanska biciklistkinnja Katazina Sosna sa 500 bodova.

Lejla Njemčević je tijekom cijele sezone pokazivala sjajnu formu i ostvarivala izvrsne rezultate na najvećim svjetskim biciklističkim takmičenjima. Na prvoj utrci Svjetskog kupa u Češkoj republici osvojila je prvo mjesto, zatim drugo mjesto u Italiji i Francuskoj dok je sigurnom vožnjom na posljednjoj utrci u Snowshoe kroz cilj prošla kao četvrta. Na nedavnom najvećem do sada organiziranom Svjetskom prvenstvu u Škotskoj, također je osvojila četvrto mjesto.

Svjetska serija je u ovoj sezoni bila od posebnog značaja s obzirom na to su se po prvi put sve utrke Svjetskog kupa za brdske discipline organizirale zajedno od strane Svjetske biciklističke federacije i WBD sporta.

Lejla prva u xcm svjetskom kupu 2

Nevjerovatan je osjećaj podići najveći trofej u brdskom biciklizmu i ostvariti na naš najbitniji cilj za ovu sezonu. Sezona je bila nevjerovatno iscrpljujuća, sve utrke su bile preko 100 kilometara dužine i 6 sati utrkivanja, međutim znali smo da konstantnim dobrim nastupima mogu osvojiti Svjetsku seriju i pokazati da sam broj jedan na svijetu. Osvajanje svjetske serije je sjajan motiv za narednu sezonu u kojoj će naš cilj biti da odbranim titulu” kazala je Lejla Njemčević.

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine je trenutno prva na Svjetskoj UCI maraton ranking listi, a nakon upisa bodova očekuje se da dodatno učvrsti poziciju na kojoj je provela 20 tjedna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More