Tadej Pogačar prelazi u Ineos?

Iz ekipe Ineos-Grenadiers su, prema izvješću portala GCN, navodno izrazili interes za regrutiranje Tadeja Pogačara u svoje redove. Britanski biciklistički tim aktivno traži prominentnog vođu za ukupni poredak kako bi osvojili Tour de France, titulu koju su zadnji put osvojili 2019. godine.

Trenutno, Pogačar ima ugovor s UAE Team Emirates koji traje do kraja 2027. godine. Izvješće GCN-a navodi da izvori sugeriraju da je Pogačar zadovoljan svojim trenutnim timom. Unatoč tome, Ineos Grenadiers uporni su u svojoj namjeri da pronađu biciklistu sposobnog da ih vodi do pobjede na Tour de France.

U unutarnjem krugu Ineos Grenadiersa, izvješće dalje navodi, prevladava uvjerenje da im nedostaje vozač s trenutačnim potencijalom za osvajanje Tour de France. Iako je Carlos Rodriguez ostvario pristojno peto mjesto i osvojio etapnu pobjedu ove sezone, te imaju asa Toma Pidcocka, trenutno im nedostaje vozač koji može izazvati konkurenciju timova poput Jumbo-Visma, kao i iznimnih vozača poput Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step) i, posebno, Pogačara.

Alex Carera, Pogačarov agent, potvrdio je da je Ineos Grenadiers iskazao interes za Pogačarovu dostupnost između ovogodišnjeg Tour de France-a i Vuelta a Espana.

Carera je rekao za GCN: “Iz tima Ineos Grenadiers svakako pokazuju interes za Tadeja. Međutim, važno je napomenuti da je on pod ugovorom s UAE Team Emiratesom do 2027. godine. Ako Ineos želi angažirati Tadejeve usluge prije isteka tog ugovora, trebat će pregovarati s UAE Team Emiratesom”.

Bez sumnje, Ineos želi Tadeja, s obzirom na svoju ambiciju da postanu jedan od vodećih biciklističkih timova na svijetu. Kako bi postigli taj status, prepoznaju važnost uključivanja vrhunskih biciklista u ekipu. Ako njihov interes za Tadejem i dalje bude prisutan, prvi korak trebao bi biti pregovor s UAE Team Emiratesom“, dodao je.

U posljednjih nekoliko mjeseci, Ineos me kontaktirao kako bi se informirali o statusu Tadejevog ugovora. Međutim, ponovio sam da se Tadej pridržava svojeg trenutnog tima prema postojećem sporazumu“, zaključio je Carera.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More