Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na Svjetskom kupu u Francuskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević upisala je ubjedljivu pobjedu na Svjetskom kupu u maraton disciplini održanom u Megeveu, Francuska. Nakon 6 sati i 40 minuta utrkivanja Njemčević je na do sada najtežoj stazi Svjetskog kupa ostvarila i svoju najveću pobjedu u karijeri.

Sa zaostatkom od 13 minuta i 33 sekunde drugoplasirana kroz cilj prošla je Amerikanka Otto Rae Hannah, dok je treće mjesto zauzela Vera Looser sa zaostatkom od 16 minuta i 32 sekunde. Naša takmičarka je pobjedom upisala 250 UCI bodova i preuzela majicu lidera Svjetske serije. Posljednji Svjetski kup, koji će ujedno i odlučiti ukupnog pobjednika Svjetske serije, održat će se krajem Septembra na Lake Placidu, na kojem su se u dva navrata održale Olimpijske igre u Sjedinjenim Američkim Državama. 

“Sretna sam što sam osvojila prvo mjesto na do sada najtežoj stazi Svjetskog kupa sa 5.000 metara visinskog uspona. Posebna je motivacija što naredni Svjetski kup startam sa majicom lidera Svjetske serije, i raduje me što sam predstavila našu zemlju na najbolji način”, rekla je Lejle Njemčević nakon utrke. 

Naredna utrka za našu takmičarku je Balkansko prvenstvo na Blidinju a što će ujedno biti i posljednja priprema pred Evropsko prvnestvo koje se održava u Danskoj sredinom augusta mjeseca. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More