Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u Francuskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u maraton disciplini, a koji se održava u Francuskoj. Bit će to do sada najteža utrka Svjetskog kupa dužine 100 kilometara sa 5.000 metara visinskog uspona. Na prvom Svjetskom kupu u Češkoj, Lejla Njemčević zauzela je drugo mjesto i time ispunila direktnu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava krajem septembra mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Sigurna sam da će ovo biti jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri, očekuje nas 5.000 metara uspona i nekoliko puta se penjemo na vrhove preko 2.000 metara nadmorske visine. Očekuje nas sunčano vrijeme tako da će tempiranje i hidratacija biti od velikog značaja. Pripreme sam odradila na našoj olimpijskoj planini Bjelašnici i sa velikim samopouzdanjem očekujem sutrašnji start“, rekla je Lejle Njemčević.

Očekivano vrijeme najbrže takmičarke za sutrašnju utrku predviđeno je za nešto više od sedam sati. Naredno takmičenje za Lejlu Njemčević je Balkansko prvenstvo koje se održava na Blidinju. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More