Lejla Tanović nastupa na Balkanskom prvenstvu

Najuspješnija bh.biciklistkinja Lejla Tanović proteklog vikenda je odbranila titulu državnog prvaka BiH u XCO kategoriji, a to je ujedno i deveta titula državnog prvaka za našu takmičarku.

Državno prvenstvo je održano u novom bike parku u Vitezu, a na istom mjestu je bilo zakazano okupljanje reprezentacije u sklopu priprema za Balkansko prvenstvo u Grčkoj. Tanović je aktuelna Balkanska prvakinja u najjačoj elite kategoriji, a ovogodišnje prvenstvo održava se u grčkom gradu Naupactusu.

Lejla je osvojila svoju devetu titulu državnog prvaka u proteklu nedjelju i to nam je bila dobra provjera forme i onoga što smo uradili na trening kampu za pripreme pred nastup na Balkanskom prvenstvu. Sutra imamo prvi oficijelni trening na stazi pa ćemo vidjeti šta nas očekuje, ipak dobra forma daje nam pravo da budemo optimistični. U Naupactusu izuzetno velike dnevne temperature predstavljaju veliki izazov tako da trenutno radimo na tome da se Lejla što bolje privikne na uslove koje će je dočekati na utrci“, rekao je selektor reprezntacije Amar Njemčević.

Press: BBK Puls

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More