Rogliču ukupni poredak, Philipsenu posljednja etapa na Tirreno-Adriatico

Primož Roglič je sigurno stigao u grupi 7. etape i potvrdio pobjedu na Tirreno-Adriatico. Jasper Philipsen iskoristio je završni sprint u grupi i ostvario svoju drugu pobjedu u tjednu.

Bio je to dan s uzbrdicom i teškim početkom. Iako glavni vozači klasika nisu napravili potez, ipak je krenuo snažan bijeg. Nans Peters, Valentin Ferron, Lorenzo Fortunato, Bruno Armirail, Samuele Zoccarato, Mikkel Honoé, Arthur Kluckers i Henri Vandenabeele krenuli su i formirali grupu od osam vozača što je glavnoj grupi zadalo priličnu glavobolju.

Uz visoku prosječnu brzinu na tako teškom terenu, peloton nikada nije dao veliki odmak vodećim vozačima. Bio je to potez koji se pokazao vrlo opasnim, koji je bilo teško vratiti u zadnjim kilometrima. Samo 3 kilometra do cilja grupu je uhvatio glavni dio, što je dovelo do kaotičnog sprinta.

Nije bilo pravog vodstva, ali je Alpecin-Deceuninck ponovno imao Mathieua van der Poela blizu prednje strane, a Jasper Philipsen koji je stručnjak za pozicioniranje uzeo je pobjedu. Bilo je to još jedno veliko ubrzanje koje je dovelo do druge pobjede za Alpecin-Deceuninck ovaj tjedan. Philipsen je u sprintu pobijedio Dylana Groenewegena i Alberta Dainesea.

Primož Roglič je sigurno stigao u grupi i tako osvojio ukupnu pobjedu nakon vrlo uspješnog tjedna, João Almeida i Tao Geoghegan Hart završili su na postolju. Roglič je također osvojio bodove i KOM plasman dok je Almeida pobijedio u plasmanu mladih. UAE Team Emirates pobijedio je u poretku timova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More