Predstavljena ruta utrke Absa Cape Epic 2018.

Absa Cape Epic organizatori su otkrili rutu za 2018 izdanje utrke, a po prvi puta od 2011. godine utrka će sadržavati i kronometarsku etapu, tako da su pred vozačima uzbudljivi putevi.

Ove godine ostati neće ravnodušni ni vozači koji su ciljali na laganu završnu etapu, da bi zaslužili Finisher medalju vozači će u idućoj godini morati preći 70km i 2.000mnv; stoga razmislite ponovo.

Od veličanstveih Table Mountain padina, do zapanjujućeg Velikog Finala u Val de Vie Estate sa maničnim kronometrom – rita Absa Cape Epic za 2018 godinu je pojačana i uravnotežena. Ukupna udaljenost od 658km sa 13.530 m ukupnog uspona vozači će preći kroz četeri uzastopna dana a 100km, završnu etapu koja je sve samo ne lagana, te kronometarsku utrku na 5.etapi koja bi mogla protresti Elitu.

"Posljednje Absa Cape Epic izdanje koje je ukljuivalo kronometarsku utrku održano je 2010.", komentirao je direktor utrke Kati Csak po pitanju 39 kilometara (1430 m penjanja) duge etape koja će startati u Wellingtonu i većinu vremena će voziti po stazama Welvanpas. "Kronometar smo ponovno uveli ove godine kako bismo promijenili stvari, a također i dali vodećim natjecateljima priliku da napadnu svoje suparnike."

Od Prologa na ikonskom Mountain Table, gdje je Prolog prošli put održan 2015. godine, utrka Absa Cape Epic će 2018. godine posjetit Robertson, Worcester i Wellington, a završiti u Val de Vie u dolini Paarl-Franschoek. Voditelji će provesti tri noći u Robertsonu za prve tri etape, s prijelaznom etapom u Worcester, gdje će ostati na jednu noć prije no što se smjeste u Wellingtonu, sve dok ne dođu do Val de Vie, koji će biti dom Velikog Finala za sljedećih pet godina.

"Vjerujemo da je tim koji je radio na ruti došao do vrlo uravnotežene vožnje", rekao je Csak. "Postoje dani koji će odgovarati snažnim penjačima, kao i dani koji će odgovarati nekim od tehničkih vozača. Neke će dane favorizirati vozači koji mogu satima sjediti na sjedalu, ali oni koji imaju više eksplozivne snage također će promatrati i analizirati etape kako bi pronašli pravo mjesto gdje bi mogli napasti. "

Kako bi prekinuli tradiciju, posljednja etapa Cape Epic utrke neće biti lagana kao što je to bilo u prošlosti, uzimajući vozače na testnu vožnju iz Wellingtona do Val de Vie u dužini od 70 km s 2000 m penjanja.Svaki vozač koji završi etapu će cijeniti svoju dragocijenu Finisher medalju.

Cape Epic će opet biti obilježen sa testnim Land Rover tehničkim terenima, na svakom od osam dana, sa testirajućim i ugodnim dijelovima rute koji će izazvati vozače.

"Bitno je reći da ruta također predstavlja pravi test za amatere … oni će morati biti u odličnoj formi kako bi uspijeli da odvoze utrku tijekom osam dana, koja uključuje uzastopna četiri dana sa 100km", rekao je Csak.

 

                                          PROFILI ETAPA ABSA CAPE EPIC 2018.  

Prolog: Table Mountain; 20km; 600m penjanja

Etapa 1: Robertson-Robertson; 110 km; 1900m penjanja

Etapa 2: Robertson-Robertson; 110 km; 2000m penjanja

Etapa 3: Robertson-Worcester; 122 km; 1800 m penjanja

Etapa 4: Worcester-Wellington; 111 km; 1800 m penjanja

Etapa 5: Wellington-Wellington; 39 km; 1430m penjanja

Etapa 6: Wellington-Wellington; 76 km; 2000m penjanja

Etapa 7: Wellington-Val de Vie; 70 km; 2000m penjanja

Također, ove godine organizatori su poželjeli dobrodošlicu za dva nova sponzora – Aquellé voda i Globalstar Satellite Africa, koji su novi službeni partneri za praćenje Absa Cape Epic utrke.

Press: Absa Cape Epic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More