Lejla Tanović startala sezonu osmim mjestom u Premanturi

Najbolja bh. biciklistkinja, deveterostruka državna prvakinja u brdskom biciklizmu i članica profesionalnog SMF tima Lejla Tanović zauzela je osmo mjesto i 14 UCI bodova na UCI C1 utrci u Premanturi.

 

Utrka je okupila izuzetno jaku konkurenciju koju možemo vidjeti na svjetskom kupu predvođenu trenutno najboljom rangiranom biciklistkinjom svijeta Yanom Belomoinom. Tanović je utrku startala iskusno čuvajući snagu za kasnije krugove, na polovini utrke pojačala je tempo i popravljala pozicije da bi u predzadnjem krugu prestigla evropsku prvakinju u maratonu Kollman Christinu za osmu poziciju koju je čuvala do kraja utrke.
 


Znali smo da će u Premanturi biti izuzetno jaka konkurencija kao i svake godine što je nama odgovoralao za prvu utrku sezone da bi vidjeli šta moramo popraviti u odnosu na konkurenciju koja nas očekuje na svjetskom kupu. Lejla je vozila tehnički i taktički bez greške te pokazala veliko samopouzdanje. Mjesec april će biti najgušći sa rasporedom utrka koje će poslužiti da Lejla podigne formu za maj kada nas očekuje svjetski kup u Albstadtu”, rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.
 


Dan nakon utrke Lejla je nastupila na UCI C3 maratonu koji se vozio 62 kilometra na kojem je zauzela također osmo mjesto. Staza je bila kamenita i tehnički zahtjevna, konkurencija je bila ista kao dan ranije a upravo je to ono što je ovu utrku učinilo jako zanimljivom za gledaoce i pogodnom za trening.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More