Sagan povećao vodstvo na UCI ranku nakon Paris – Roubaixa

Peter Sagan (Bora Hansgrohe) značajno je uvećao svoju prednost na UCI World Tour rang listi nakon jučerašnjeg trijumfa na Paris – Roubaix.

Slovak je na velodromu u Roubaixu u sprinterskoj završnici bio bolji od švicarskog prvaka Silvana Dilliera (Ag2r La Mondiale) i stigao do jedne od najvećih pobjeda u svojoj blistavoj karijeri.

Svjetski prvak dodao je Paris – Roubaix trijumfu na Gent – Wevelgem, etapnoj pobjedi na Tour Down Under i šestim mjestima na Tour of Flanders i Milano – San Remo te sada ukupno broji 1626 World Tour bodova.

Nizozemac Niki Terpstra (QuickStep Floors) popeo se na drugo mjesto rang liste nakon trećeg mjesta na Paris – Roubaix i pobjeda na Tour of Flanders i E3 Harelbeke. Greg Van Avermaet (BMC Racing) i Jasper Stuyven (Trek Segafredo) također su ubilježili pomake na ljestvici nakon Paris – Roubaixa. Olimpijski prvak iz Ria trenutno je na petoj poziciji, dok Stuyven drži šesto mjesto.

Britanac Simon Yates (Mitchelton-Scott) ispao je iz TOP 10 plasmana te se trenutno nalazi na 12. poziciji sa 760 bodova.

QuickStep Floors i dalje dominira u poretku timova, dok je Bora Hansgrohe njihov prvi pratitelj. QuickStep također ima trojicu vozača unutar TOP 10 individualnog poretka: Terpstra, Philippe Gilbert i Elia Viviani.

Naredne utrke u World Tour kalendaru su Ardenski klasici: Amstel Gold Race koji se vozi 15. travnja, potom dva dana kasnije Fleche Wallone i Liege – Bastogne – Liege 22. travnja.

UCI World Tour rang lista:

1. Peter Sagan, Bora Hansgrohe, 1626 bodova

2. Niki Terpstra, QuickStep Floors, 1297 bodova

3. Alejandro Valverde, Movistar, 1079 bodova

4. Tiesj Benoot, Lotto Soudal, 986 bodova

5. Greg Van Avermaet, BMC Racing, 954 boda

6. Jasper Stuyven, Trek Segafredo, 935 bodova

7. Daryl Impey, Mitchelton-Scott, 862 boda

8. Philippe Gilbert, QuickStep Floors, 855 bodova

9. Arnaud Démare, Groupama FDJ, 827 bodova

10. Elia Viviani, QuickStep Floors, 817 bodova

Poredak timova:

1. QuickStep Floors, 5366 bodova

2. Bora Hansgrohe, 3426 bodova

3. Movistar, 3272 boda

2. Mitchelton-Scott, 3226 bodova

3. BMC Racing, 3146 bodova

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More