10. biciklijada “Od Branimira do Branimira” i “Dalmatia Open – Nin 2018.”

Po jubilarni 10. put praznik rekreativnog biciklizma u Zadarskoj županiji prošao je sa dosad uvjerljivo najvećim odazivom na biciklijadu od Zadra do Nina.

“Od Branimira do Branimira” je u ovogodišnjem izdanju okupila preko 1000 ljudi, biciklistička kolona ispunila je zadarske ulice od starta na Branimirovoj obali pa skroz do Dikla i uspona prema biciklističkoj stazi. Predvođeni zadarskim biciklističkim klubom biciklisti svih uzrasta laganom vožnjom stigli su do odredišta kod spomenika knezu Branimiru u Ninu za nešto više od sat vremena, a tamo ih je dočekao zabavni program u organizaciji domaćina iz Grada Nina, ukusan topli obrok, tombola, te su mogli pogledati start i cilj biciklističke utrke “Dalmatia Open”.

Utrka je okupila 40 natjecatelja, od iskusnih seniora i juniora do kadeta i veterana iz 12 klubova od Splita do Zagreba, a nastupili su i biciklisti iz BiH, Belgije i Češke. Ukupnu pobjedu odnio je junior Bk Zadra Lovro Matek u vremenu 1:04:55 prešavši 41,5km dugu stazu od Nina do Ražanca i nazad sa prosječnom brzinom od 38,57km/h, kod kadeta najbolji je bio još jedan vozač bk Zadra, Oliver Gojković, dok je među Veteranima trijumfirao Zoran Orehovec iz Bk Dinama.

Rezultati su dostupni na LINK.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Tekst: BK Zadar / Foto: 057info.hr 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More