Lopez pobjednik kraljevske etape Tour of Oman

Miguel Angel Lopez (Astana) sjajnom je vožnjom na usponu Green Mountain stigao do pobjede na petoj etapi utrke Tour of Oman. Njegov suvozač Alexey Lutsenko završio je kao drugoplasirani i preuzeo vodstvo u generalnom poretku.

Astanin dvojac nametnuo je jak tempo u završnici te su tijekom posljednjeg kilometra vozili potpuno sami ostavivši iza sebe Jesusa Herradu (Cofidis) koji je završio na trećem mjestu s 12 sekundi zaostatka.

Šestočlani bijeg oformio se na samom startu etape i održao se sve do 5.7 kilometara do cilja. Tada je momčad Astane preuzela glavnu riječ budući da je Jan Hirt izašao na čelo i nametnuo jak ritam. Zbog visokog tempa glavna grupa se počela usitnjavati, te je na koncu svega nekoliko vozača uspjelo parirati znažnom kazahstanskom sastavu. Među njima je bio Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) koji je završio kao četvrtoplasirani s 15 sekundi zaostatka.

Glavni favorit za pobjedu na kraljevskoj etapi, Vincenzo Nibali, nije imao svoj dan te je linijom cilja prošao sa zaostatkom 1:32.

U ukupnom poretku iza vodećeg Lutsenka su Lopez s 11 sekundi, te Izagirre s 28 sekundi zaostatka. Iznimnu borbu na današnjem usponu pokazao je Nathan Haas (Katusha-Alpecin). Australac, koji nije poznat kao brdaš, završio je etapu na petoj poziciji sa svega 22 sekunde zaostatka te tako zadržao TOP 5 plasman u generalnom poretku gdje trenutno zaostaje 32 sekunde za vodećim.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More