Luda avantura – biciklom po Sjevernoj Koreji

Život je skup, ali je živjeti jeftino – geslo je poznate pustolovke na biciklu Snežane Radojčić koja se već šest godina kotrlja  po svijetu biciklom.  

Najnovija joj je avantura Sjeverna Koreja, jedna od najzatvorenijih i najegzotičnijih zemalja na svijetu. Namjerava ju je posjetiti od 22. do 29. svibnja ali na žalost neće moći putovati samostalno već je jedino moguće preko agencije i uz pratnju vodiča.

No, Snežana vjeruje da će, i pored tih ograničenja da vidi dovoljno toga, da čuje, osjeti i nasluti što je prava istina o Koreji.   Namjeravam fotografirati sve što bude dopušteno, dok ću samu turu snimati akcijskom kamerom. Od tog materijala, a prvenstveno od utisaka koje ću pretočiti u riječi, objavit ću ilustriranu monografiju s preko sto fotografija u boji, kao i dokumentarni film – ističe Snežana.

Ovog puta izostat će reportaže i redovne objave na društvenim mrežama i blogu, koje su pratile njezino dosadašnje kotrljanje, a prije svega što je u Sjevernok Koreji wi-fi nedopstupan.

 –   Ponešto ću objaviti po povratku sa putovanja, ali više od 90 posto materijala naći će se jedino u knjizi.- navodi Snežana, te dodaje kako će svi koji kupe njezinu monografiju “Sjeverna Koreja biciklom”, dobiti zauzvrat nesvakidašnju, autentičnu priču, praćenu dobrim 

–    Bit će to priča o Koreji bez uljepšavanja, pretjerivanja, dramatiziranja, laži — samo ono i onako kako i sama budem vidjela i doživjela – ističe Snežana..

 Knjiga i DVD će izaći do rujna 2018, a tada će početi i promocije u Srbiji i zemljama ex-Yu.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More