Manifestacija “Eurobike Award 2023” po prvi put će se održati u Frankfurtu

17. dodjela nagrada “Eurobike Award” vraća se s novim partnerstvom; Registracije počinju danas

Barometar za trendove u sektoru bicikala: Eurobike Award 2023, poznato priznanje za inovativne i visokokvalitetne proizvode iz industrije bicikala i mobilnosti budućnosti, bit će predstavljeno na sajmu Messe Frankfurt po prvi put nakon preseljenja vodećeg međunarodnog sajma Eurobike od Bodenskog jezera do rijeke Majne – s Njemačkim vijećem za dizajn kao kompetentnim partnerom na svojoj strani. Prijavljene nove proizvode ocjenjivat će neovisni žiri tijekom procesa odabira na više razina prema kriterijima kao što su dizajn, razina inovativnosti, kvaliteta proizvodnje i isplativost. Prijave će se primati od 31. siječnja do 14. travnja 2023. Druga instanca Eurobikea u Frankfurtu održat će se od 21. lipnja do 25. lipnja 2023.

Važnost individualne mobilnosti porasla je u posljednjih nekoliko godina, ne samo zbog pandemije Corone. Posebno su e-bicikli usavršeni u pogledu dizajna, kao i sve više vidljive tehnologije. Osim toga, napravljene su revolucionarne inovacije u pogledu sigurnosti. Jedan od prepoznatljivih trendova je sve veća diversifikacija unutar pojedinih kategorija bicikala: postoji sve više vrsta bicikala unutar kategorija ili čak novih razvoja kao što je SUV E-bicikl, koji kombinira funkcionalne značajke gradskih bicikala s off-road sposobnostima. Općenito, biciklizam se sve više razvija u disciplinu koja spaja funkcionalnost i životni stil te ispunjava zahtjeve održive mobilnosti.

Fokus je na promicanju inovacija i trendova

Nagrada Eurobike ne otkriva samo ove trenutne trendove u industriji, već također ima za cilj potaknuti daljnji razvoj i uspješno tržišno pozicioniranje novih proizvoda u industriji bicikala i mobilnosti odavanjem počasti izvanrednim inovacijama. ‘Nagradom Eurobike dodjeljujemo najprestižnija priznanja u industriji bicikala i mobilnosti. Nagrada je relevantno mjerilo za proizvođače i trgovce, kao i za krajnje potrošače, da identificiraju najinovativnije i najkvalitetnije nove proizvode u industriji’, objasnio je Dirk Heidrich, voditelj projekta Eurobike. “Prošla godina bila je u sjeni enormnih učinaka pandemije, nesagledivih opskrbnih lanaca i, ne manje važno, ponovnog pokretanja samog vodećeg svjetskog sajma na novoj lokaciji. Nije bilo dovoljno razdoblja unaprijed planiranja na svim stranama za provedbu postupka dodjele. Sada smo još zadovoljniji što će se pečat odobrenja za izvanredne proizvode vratiti 2023. i ponuditi novu dodanu vrijednost sajmu“.

Njemačko vijeće za dizajn kao kompetentni partner u Frankfurtu

Nakon preseljenja Eurobikea u Frankfurt, nagrada se ove godine vraća na sajam s novim partnerstvom: Njemačko vijeće za dizajn, sa sjedištem u Frankfurtu, uključeno je u promociju i izvedbu od početka godine. Njihova dugogodišnja stručnost u organiziranju dizajnerskih i industrijskih nagrada u području mobilnosti čini ih iskusnim partnerom za Eurobike Award. Svjetska mreža omogućuje izravan i aktivan pristup biciklističke zajednice.

Drago nam je što možemo podržati Eurobike Award kao partner s našim dubokim znanjem u području dizajna kao iu promicanju nagrada. Kao važan sastavni dio u kontekstu preokreta mobilnosti, željeli bismo dalje razvijati nagradu kao barometar za trenutne trendove u industriji i prenijeti je u budućnost“, rekao je Lutz Dietzold, glavni izvršni direktor Njemačkog vijeća za dizajn.

Podnošenje novih proizvoda iz sektora bicikala i mobilnosti

Dizajneri, razvojni programi, proizvođači i uvoznici iz industrije bicikala i mobilnosti mogu prijaviti svoje inovacije za nagradu Eurobike, bez obzira na to predstavljaju li se kao tvrtke izlagači na sajmu Eurobike. Prijave će tijekom dvostupanjskog postupka odabira ocjenjivati neovisni žiri stručnjaka prema kriterijima kao što su dizajn, razina inovacije, kvaliteta proizvodnje, isplativost i dodana vrijednost. Pobjednici će biti proglašeni tijekom svečane dodjele nagrada prvog dana sajma Eurobike u Frankfurtu i predstavljeni na posebnoj izložbi u hali 8. Posebne nagrade uključuju Zlatnu nagradu i Zelenu nagradu, koje neće biti objavljene do svečane dodjele nagrada .

Najvažnije informacije na prvi pogled:

  • Prijave: od 31. siječnja do 14. travnja 2023
  • Predsjednica žirija: 26. travnja 2023
  • Sjednica žirija: 1. i 2. lipnja 2023
  • Svečana dodjela nagrada: 21. lipnja 2023

Više informacija o pozivu za prijave, sudjelovanju i kriterijima ocjenjivanja, kao i posebnim nagradama, možete pronaći OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More