Dušan Rajović izvrstan na “Saudi Tour”, Dylan Groenewegen odsprintao do pobjede

Dušan Rajović (Bahrain – Victorious) pokazao je da je ozbiljan u svojim planovima sa novim dresom, kada je izvrsnom vožnjom u sprintu do cilja na prvoj etapi “Saudi Tour” zauzeo drugo mjesto iza Dylana Groenewegena (Team Jayco AlUla). U posljednjim metrima utrke tim je dobro pozicionirao Dylana koji je dao sve od sebe i krenuo u sprint prema cilju. Dušan Rajović nalazio se na 5-6 poziciji i predosjetio je planove sprintera tima “Jayco-AlUla”, te skočio iz grupe i krenuo jako za njim.

Na kraju utrke završio je kao drugoplasirani, ušavši u cilj na kotaču Groenewegena. Bilo je očito da Dylan Groenewegen ima ozbiljne planove za prvu etapu ovog Toura i nije namjeravao dopustiti da mu bilo šta poremeti misiju osvajanja prve etape Saudi Toura.

Highlights – Stage 1 – #SaudiTour 2023

Slovenac Luka Mezgec, koji je ujedno i Dylanov timski kolega završio je na 10.mjestu, dok je Antonio Barać koji ove godine debitira u dresu “Team Corratec” zauzeo je 75. mjesto.

S novim ko-sponzorom AlUla na dresu i s uvodnom etapom koja je vozila na jug širom otvorenih prostranstava regije AlUla, Groenewegen je bio čovjek na misiji.

Bočni vjetar i par punkcija učinili su uvodnu etapu dramatičnijom nego što bi sprinter Jayco-AlUla želio. Njegove timmske kolege su ga dobro pozicionnirale i on je završio posao i pobijedio u svom debiju sezone 2023.

Ovo je zaista važna utrka za nas da učinimo našeg sponzora ponosnim, tako da možemo biti stvarno zadovoljni današnjim danom,” rekao je Groenewegen. “Bilo je jako naporno u finalu, i pukla mi je guma u krivom trenutku. No, tim je stvarno odradio dobar posao i bili smo stvarno motivirani pokazati našu formu“.

Čekali smo dobar trenutak i onda krenuli, a nisam vidio nikoga oko sebe, pa sam znao da sam pobijedio kada sam prošao ciljnu liniju.”

Pobjeda dolazi kao olakšanje za Groenewegena, koji je bio možda jedini vozač u cijelom pelotonu koji je bio pod pritiskom.

Treće izdanje utrke “Saudi Tour-a” privlači solidnu kombinaciju WorldTour timova i timova drugih razina, ali petodnevna utrka po Saudijskoj pustinjskoj regiji ima više ozračje proljetnog trening kampa. Većina ekipa debitirala je u svojim sezonama, a sve su oči bile uprte u Jayco-AlUlu.

Turistička zajednica koja promovira destinaciju AlUla 2023. godine prešla je iz statusa partnera u status susponzora. Nije da bi izlazak iz ove utrke bez pobjede bio katastrofa, ali osvojiti jednu od etapa sigurno će doći kao olakšanje za Groenewegenov tim.

Mi smo tijekom kampova malo radili na sprint vlaku. Imamo neke nove momke koji su jaki, a ‘Stybie’ je stvarno jak iz Quick-Stepa. Znam da ću biti dobro ako ostanem uz Mezgeca,” rekao je Groenewegen.

Etapa nije prošla bez drame. Pojačao se bočni vjetar, a Groenewegen je dva puta ima punkciju gume, uključujući i ravni dio u kasnom dijelu etape koji je stavio tim pod veliki pritisak budući da su imali 10 km do cilja.

Saudijci nastavljaju danas s drugom etapom dugom 184 km od Winter Parka do Shalal Sijlyat Rocks.

Mi i dalje nastavljamo pratiti naše dečke i nadamo se najvišem mjestu na postolju.

Kompletne rezultate sa prve etape Saudi Tour možete pogledati OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More