Mark Cavendish i obitelj napadnuti u vlastitoj kući

Mark Cavendish je medijima obznanio da je njegova obitelj "izuzetno uznemirena" nakon što je skupina naoružanih provalnika upala nasilno u obiteljsku kuću i zaprijetila njegovoj supruzi i njemu dok su mu djeca bila u kući.

Četiri provalnika ušla su u Cavendishov dom u Essexu, na jugoistoku Engleske, u, kako je policija opisala, "ciljanom incidentu" u ranim satima 27. studenog, dok se oporavljao od ozbiljnih ozljeda nakon sudara na stazi u Belgiji.

Policija je priopćila kako je grupa napala Cavendisha (36) i prijetila njegovoj supruzi Peti u prisutnosti njihove male djece. Nitko od obitelji nije zadobio teže ozljede, a provalnici su otišli, ukravši dizajnerski kovčeg i dva visokovrijedna sata.

"Kao što sam siguran da ćete razumjeti, ovaj incident je ostavio našu obitelj izuzetno uznemirenu – ne samo mene i Petu nego i našu djecu, koja su se bojala za svoje živote i sada se bore s posljedicama", rekao je Cavendish u izjavi dok je policija objavila CCTV snimke krađe u srijedu.

“Nitko ne bi trebao doživjeti takvu vrstu nasilja i prijetnji upućenih nama, a kamoli da se ovo događa u obiteljskoj kući – mjestu gdje bi se svi trebali osjećati sigurno. Oduzeti predmeti su jednostavno materijalna dobra i naš je prioritet u ovom trenutku osigurati da se svi kao obitelj oporavimo od incidenta, a znamo da će to vjerojatno potrajati.”

"Ovo je nedvojbeno bio ciljani incident u kući proslavljenog britanskog olimpijca, koji se u to vrijeme oporavljao od ozbiljnih ozljeda uzrokovanih nesrećom tijekom natjecanja, što je bilo dosta medijski popraćeno", rekao je detektiv inspektor Tony Atkin, viši istražni časnik na slučaj.

Gospodin Cavendish i njegova supruga bili su napadnuti i prijetili im se u vlastitoj kući, u prisutnosti svoje male djece, koja su svjedočila ovim događajima. Srećom, oporavljaju se, ali traumatski učinak će biti dugotrajan.”

Cavendish je osvojio četiri etape Tour de Francea 2021. čime je izjednačio rekord Eddyja Merckxa od 34 etapne pobjede. Britanac je zadobio slomljena dva rebra i kolaps pluća u sudaru na stazi u Gentu manje od tjedan dana prije provale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More