Yates osvaja Jebel Hafeet

Jebel Hafeet ponovno je igralište za UAE Team Emirates: nakon dvije pobjede Pogačara u posljednje dvije godine, došao je red na Adama Yatesa da proslavi pobjedu na vrhu kultnog uspona.

Britanski biciklist osvojio je 7. i posljednju etapu UAE Toura, ispred Remca Evenepoela (Soudal-Quickstep) što je njegov prvi uspjeh otkako se pridružio UAE Team Emiratesu.

Savršene timske performanse ekipe iz Emirata: Yatesove timske kolege postavili su vrlo visok tempo od dna uspona, ostavivši iza sebe glavnu grupu. Nakon velikog doprinosa Brandona McNultyja, Yates je prvi napao na 6 km do cilja i samo ga je Evenepoel mogao pratiti.

Britanski biciklist još jednom je napao na 2 km do cilja: ovaj put je to bio pobjednički potez (Evenepoel je stigao u cilj s zaostatkom od 10 sekundi), što je Yatesu omogućilo da UAE Team Emiratesu donese 11. sezonsku pobjedu.

Adam Yates: “Ova pobjeda je za tim, uvijek su imali povjerenja u mene i ovo je moj način da im se zahvalim. Znali smo da je potrebno držati visok tempo od dna uspona i moje timske kolege su bili nevjerojatne u ispunjavanju ovog zadatka. Bio je jako vruć dan, nije bilo lako, ali uspio sam napasti i doći do etapne pobjede, što je bio današnji cilj. Štoviše, ja sam na završnom postolju, pa sam još sretniji“.

Rezultati na 7. etapi

1.Adam Yates (UAE Team Emirates) 3:49:42
2. Remco Evenepoel (Soudal Quickstep) 10″
3. Geoffrey Bouchard (Ag2r Citroen) 42″

Generalni plasman

1. Remco Evenepoel (Soudal Quickstep) 24:25:26
2.Luke Plapp (Ineos Grenadiers) +59”
3.Adam Yates (UAE Team Emirates) 1′

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More