Mark Cavendish nastupa na utrci Milan-San Remo unatoč slomljenom rebru

Mark Cavendish (Dimension Data) vozit će u subotu Milan-San Remo unatoč ozljedi i slomljenjom rebru na prošlotjednom izdanju Tirreno-Adriatico. Manxmanu će se pridružiti i Mark Renshaw te će sačinjavati dio snažnog Dimension Data tima.

Ovaj podatak je objavljen danas na web stranici Dimension Data, a Cavednishovo medicinsko osoblje tima dalo je zeleno svjetlo za povratak na talijanski jednodnevni Classic, izjavivši kako mu ne mogu zabraniti utrku koja mu je tako prirasla srcu.

"Nakon pada u Tirrenu očito je da nisam u stanju da osvojim Milan-San Remo, ali sam tijekom posljednjih nekoliko dana bio u stanju dovoljno da treniram i naviknem se na bol, tako da trenunto osjećam kako mogu biti podrška svojim suvozačima", izjavio je Cavendish.
 


"Milan-San Remo je utrka koja mi je prirasla srcu i to je posebni stil utrke koji me podsjeća na ritam mog tijela ove godine, a svakako će mi pomoći da se natječem za pobjedu u narednim godinama."

Cavendishu će se pridružiti i Renshaw koji će se ponovo natjecati nakon napuštanja Tirrena na 5.etapi s kroničnim sinusitisnim problemima.

Iako je povratak ova dva vozača poticaj timu, bez sumnje će im nedostajati prisutnost Bernarda Eisela koji će biti nedostupan nakon što je doživio neugodnu nesreću na Tirreno-Adriatico.

Ipak, sportski direktor Roger Hammond još uvijek procjenjuje šanse da će tim nastupiti za vikend.

"Izvrsno je će Mark Cavendish se vratiti na događaj koji mu je očito vrlo poseban. Imao je lošu sreću, padove obje dvije utrke Abu Dhabi i Tirreno-Adriatico, ali unatoč slomljenjom rebru, uspio je trenirati ", rekao je Hammond.

"Nije jednostavna situacija, s obzirom da Bernie Eisel i Tom-Jelte Slagter nisu dostupni, ali za sada veselimo se prilikama koje se predstavljaju za dobar rezultat".

Cavendish je 2009. osvojio San Remo, ali nije uspio osigurati svoju drugu pobjedu na utrci, međutim, zbog vremena mnogo sprintera je isključeno iz subotnje utrke, tako da bi ovo mogla biti njegova najbolja prilika od 2009. godine.

Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) neće nastupiti zbog slomljene ruke, a prema prvim informacijama ni Nacer Bouhanni (Cofidis) neće nastupiti u subotu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More